Alles over de trouwdagen: cadeau-ideeën en goed advies

Alles over de trouwdagen: cadeau-ideeën en goed advies

1 jaar: Papieren bruiloft 

Als het huwelijk 1 jaar wordt, moet de papieren bruiloft gevierd worden. De dag dankt zijn naam aan de betekenis van het blanco papier. Het papier geeft aan dat het verhaal van het paar nu op het blanco papier begint en dat hun hele leven in het verschiet ligt. Cadeau-ideeën voor deze trouwdag kunnen handgeschreven cadeaubonnen zijn voor een sieraad van CHANTI - uiteraard geschreven op papier. 

2 jaar: Katoenen bruiloft 

De katoenen bruiloft wordt gevierd op de tweede verjaardag van uw huwelijk. Zelfs als het paar niet veel jaren op hun rug heeft, moet men nooit bezuinigen op het vieren van liefde. Veel stellen kiezen ervoor om cadeaus van katoen te kopen, zoals beddengoed of ondergoed. 

3 jaar: lederen bruiloft 

Op de derde verjaardag van het huwelijk wordt een leren bruiloft gevierd. Op de meeste trouwdagen kiest men ervoor om iets te kopen dat het woord vertegenwoordigt. In dit geval leer. Het kan ook een goed excuus zijn om de versleten portemonnee van je geliefde te laten vervangen, of een nieuwe bank voor in huis te kopen, natuurlijk in leer. 

4 jaar: Bloemenhuwelijk 

De trouwdag is een eerbetoon aan de liefde, en wat is een betere manier om de dag te vieren dan in het teken van de bloemen. De meerderheid van alle mensen vindt het heerlijk om een boeket bloemen te ontvangen, maar het is zo jammer als de bloemen verwelken en afsterven. Een manier waarop het feest kan worden bestendigd, is door bloemen in de vorm van sieraden te kopen. Bij CHANTI hebben we een zee aan verschillende sieraden met bloemen als motief. Alles van onze populaire madeliefjessieraden tot discrete diamanten oorbellen in bloemvorm. Ons grote aanbod aan bloemvormige sieraden vind je hier . 

madeliefjes in het zwart

5 jaar: Houten bruiloft 

Voor velen symboliseert een boom hun liefde, als een boom op dezelfde manier waarop liefde groeit. Welke hobbel in de weg dan ook. Het wordt gevierd op de vijfde verjaardag van de bruiloft, wanneer men de zogenaamde houten bruiloft heeft. Als jij en je partner geen groene vingers hebben en dus geen boom willen planten, kan men een alternatieve route bewandelen met een mooi sieraad. Er is niets dat liefde beter vertegenwoordigt dan de levensboom die een levenslang huwelijk kan symboliseren. Zilveren en gouden sieraden met de levensboom vind je hier. 

 

6 jaar: Suikerhuwelijk 

Op de zesde huwelijksdag wordt het suikerhuwelijk gevierd. Deze dag wordt gevierd in het teken van de zoetekauw, met alles wat het suikerhart begeert. Een huwelijkscadeau voor je partner kan een doos heerlijke bonbons zijn, of andere zoete lekkernijen naar zijn of haar gading. 

7 jaar: Wollen bruiloft 

Er wordt aangenomen dat men na 7 jaar een crisis in het huwelijk raakt. Nog een reden waarom het belangrijk is om elkaar te plezieren. Het kan echter beperkt zijn hoe creatief men kan zijn met de wollen bruiloft. Op dezelfde manier als bij de katoenen bruiloft, kan men iets lekkers kopen in het materiaal. Zoals een paar mooie kleren. 

8 jaar: Bronzen bruiloft 

Op de achtste verjaardag van het huwelijk wordt het bronzen huwelijk gevierd, wat betekent dat de zogenaamde zevenjarige crisis voorbij is. Hier kiezen velen ervoor om hun partner te verwennen met een gepersonaliseerd bronzen item. Het kan echter moeilijk te vinden zijn, omdat brons niet veel meer wordt gebruikt. De bronzen bruiloft kan daarom ook een mooie gelegenheid zijn om uw geliefde te verrassen met een heerlijke maaltijd, een sieraad of iets dergelijks. 

panzer sieraden

9 jaar: Pijl-huwelijk 

Voor de viering van het negende huwelijksjaar kunnen jij en je partner genieten van de dag in de tuin, of een nabijgelegen park met een mand vol met alles wat je hartje begeert. Als de mand is gemaakt van gevlochten pijl, past hij perfect bij de geest van de dag. Mocht je geliefde verder in de watten worden gelegd, dan kun je hem of haar verrassen met een sieraad. Bekijk hier ons grote aanbod. 

10 jaar: blikken bruiloft 

Het eerste decennium als getrouwde mensen worden gevierd op de tinnen bruiloft. Deze trouwdag zit vol met geweldige cadeau-ideeën voor je geliefde. U kunt bijvoorbeeld een lieve foto bestellen in een stevige lijst van tin zodat de trouwdag vereeuwigd wordt met deze foto als aandenken. 

11 jaar: Stalen bruiloft 

Na 11 jaar heeft het huwelijk de stalen bruiloft bereikt. Het wordt gevierd dat ze al 11 jaar samen met hun betere helft gestaald zijn. Hier is een zee van geweldige cadeau-opties. Bijvoorbeeld een cadeau waar beide partijen van kunnen profiteren, zoals een nieuw mes voor je gezamenlijke collectie keukengerei. 

12 jaar: zijden bruiloft 

12 jaar als echtgenoten moet in net zoveel stijl worden gevierd als de andere huwelijksdagen. Hier kunt u zijden bruiloften vieren. Het is niet moeilijk om geschenken van zijde te vinden - de mogelijkheden zijn eindeloos. Het voor de hand liggende zou zijn als je geliefde een vrouw is, om lingerie of zijden nachtkleding te kopen. Als het de man is die verrast en verwend moet worden, dan is een nieuw overhemd of een nieuwe stropdas van zijde een perfect cadeau-idee. 

naam ketting

12½ jaar: koperen bruiloft 

Halverwege de zilveren bruiloft wordt gemarkeerd bij de koperen bruiloft. Deze feestdag wordt als informeel gezien, waarbij veel dingen halverwege worden gedaan. Er is bijvoorbeeld een traditie om een halve eresport te doen bij de voordeur van het paar. Cadeau-ideeën voor deze dag kunnen van alles zijn dat van koper is gemaakt. Aangezien de dag als informeel wordt beschouwd, kunt u ervoor kiezen om deze formeel en speciaal te maken door uw partner te verrassen met een gepersonaliseerd sieraad dat deze dag, uw dag, markeert. Omdat het hart een symbool van liefde is, kun je een sieraad vinden met een hartmotief, dat de liefde tussen jullie moet symboliseren en dat deze feestdag herdenkt. Bekijk hier ons grote aanbod sieraden met hartmotieven. 

13 jaar: Kanten bruiloft 

Alle bruiloften moeten gevierd worden, en de dertiende verjaardag natuurlijk ook. Hier worden kanthuwelijken gevierd. Kant is tegenwoordig een zelden gezien handwerk en het kan daarom moeilijk zijn om een cadeau te vinden voor de viering van 13 jaar samen. Maar wanhoop niet, er is nog steeds een onderdeel dat het ambacht uitvoert, dat de mogelijkheid zal bieden om een pannenlap of iets dergelijks te kopen. 

14 jaar: ivoren bruiloft 

ivoren bruiloft is het veertiende jaar van de mooiste dag van je leven, namelijk je bruiloft. Voor de ivoren bruiloft moet men creatief zijn met zijn geschenk aangezien het niet mogelijk is om legaal in ivoor te handelen. Er zijn echter veel alternatieve opties. Het dichtst bij iets dat op de naam leunt, kunnen we bijvoorbeeld komen, een prachtig gouden sieraad met een ivoren parel. De sieraden zullen een symbool van de dag zijn. U kunt hier onze selectie van ivoren parelsieraden zien . 

15 jaar: Kristallen bruiloft 

Na 15 jaar huwelijk kan de kristallen bruiloft gevierd worden. Op deze feestdag ligt het voor de hand om uw partner te verblijden met een kristallen sieraad. Een bod zijn deze vergulde oorbellen met de mooiste groene kristallen. Groen is de kleur van hoop en daarom kunnen deze oorbellen symbool staan voor de balans en harmonie van je huwelijk. De oorbellen zijn er in meerdere kleuren, en op onze website kun je ons grote aanbod aan prachtige kristallen sieraden bekijken. De groene oorbellen en meer vind je hier.  

ring en ketting

16 jaar: Maanhuwelijk 

Het maanhuwelijk wordt gevierd na 15 jaar huwelijk met zijn partner. De maanhuwelijk is jouw kans om creatief te zijn met een prachtig sieraad voor de liefde van je leven. Er zijn verschillende opties voor sieraden die de juiste look voor de gelegenheid geven. Een maansteen is een edelsteen die zowel voor het dagelijks leven als voor feestjes gebruikt kan worden. Met de edelsteen hebben we alles van ringen, kettingen en hangers, de aankoop is maar net waar je in durft te gaan. Klik hier en bekijk onze selectie sieraden met maansteen. 

17 jaar: Amethist bruiloft 

De 17e verjaardag van uw huwelijk wordt de amethist bruiloft genoemd. Niets schreeuwt meer liefde dan een prachtig sieraad. Het kan lastig zijn om het perfecte sieraad voor je man of vrouw te vinden, maar op de zeventiende verjaardag ligt het voor de hand om een sieraad met een amethiststeen te vinden. Een amethist staat bekend om zijn mooie paarse kleur en het is daarom een goede gelegenheid om een beetje kleur te krijgen voor de sieradencollectie. De amethist sieraden zullen een heel speciale betekenis hebben en zullen een eeuwige herinnering zijn voor deze specifieke trouwdag. Bekijk hier onze kwaliteitsselectie van amethist sieraden . 

18 jaar: Marguerite bruiloft 

Het madeliefje is een elegante bloem voor een sieraad. Na 18 jaar is het madeliefjeshuwelijk bereikt, en niets is meer voor de hand liggend dan een sieraad in de ene hand en een boeket madeliefjes in de andere. Bloemen en sieraden brengen de meeste mensen veel vreugde. Marguerite sieraden zijn al jaren een populair en begeerd sieraad en daarom verkrijgbaar in vele tinten. Marguerite sieraden zijn verkrijgbaar met een witte of zwarte bloem, in zilver en goud en zelfs in sets. Kan het veel makkelijker? Vind hier onze enorme selectie madeliefjessieraden in verschillende prijsklassen . 

19 jaar: granaathuwelijk 

Deze trouwdag is het voor de hand liggende excuus om een prachtig sieraad aan je geliefde te geven, aangezien granaten buitengewoon mooi kunnen zijn. De betekenis van de granaat is gerelateerd aan je basis levensenergie. De granaat is een liefdeskristal dat de relatie versterkt en dat is dan ook tot op de dag van vandaag vanzelfsprekend. Bij CHANTI hebben we granaat sieraden in vele prijsklassen en stijlen, dus er is voor ieder wat wils. We hebben onze favorieten aangewezen, die hieronder te zien zijn. U kunt hier de selectie granaatsieraden bekijken hier. 

hart hanger

20 jaar: Porseleinen bruiloft 

Alleen de verbeelding bepaalt dit jaar de grenzen voor het geschenk - en de portemonnee natuurlijk. Na 20 jaar vieren mensen porseleinen bruiloften. Porselein is, net als het huwelijk, iets kwetsbaars dat moet worden verzorgd. Zoals ik al zei, er zijn veel opties voor porseleinen geschenken. Voor een vrouw ligt het voor de hand om een mooie porseleinen vaas te vinden of nieuw voor de collectie lijsten. Voor de man is het echter iets moeilijker, maar helemaal niet onmogelijk. Een idee voor een cadeau kan een scheerset in porselein zijn, wat zowel een attent als nuttig cadeau is. 

21 jaar: Turkoois bruiloft 

Bent u 21 jaar getrouwd en staat u op het punt een cadeau voor uw vrouw te vinden? Op de trouwdag na 21 jaar worden turquoise bruiloften gevierd. Het kan meteen als een moeilijke taak klinken, een turquoise geschenk vinden. Dat is echter verre van het geval. Turkoois is niet alleen de naam van de kleur, maar ook de naam van een prachtige edelsteen. Een edelsteen die in sieraden wordt gebruikt. Het is dan ook de perfecte gelegenheid om een frisse adem te blazen in de sieradencollectie van je geliefde, wat een positieve bijdrage zal leveren aan elke outfit. Bij CHANTI hebben we verschillende sieraden met turquoise edelstenen, bekijk hier ons aanbod . 

22 jaar: Alliantie huwelijk 

De tweeëntwintigste huwelijksverjaardag wordt het 'alliantiehuwelijk' genoemd. Er bestaat zoiets als een 'alliantie'. De alliantie, of ' liefdesring ' zoals het ook wel wordt genoemd, is een symbool van de liefde tussen twee mensen. Het is meestal de vrouw die een alliantie draagt, en veel mannen geven dit geschenk vroeg in het huwelijk, door stenen aan de ring toe te voegen op speciale jubilea. Een alliantie volgt en viert het huwelijk van het paar jaar na jaar. Als je partner al een alliantie heeft, raden we aan om een mooie steen toe te voegen om deze trouwdag te markeren. Zo niet, dan raden we aan om een alliantie als huwelijksgeschenk te geven, aangezien de ring een symbool is van de liefde tussen jullie. Bij CHANTI hebben we een grote selectie alliantieringen, die je hier van dichterbij kunt bekijken . 

double
double

23 jaar: Tulpenhuwelijk 

Het tulpenhuwelijk wordt gevierd op de drieëntwintigste huwelijksverjaardag. Tulpen kunnen verschillende kleuren hebben, die ook verschillende betekenissen hebben. In de bloemenwereld is een rode tulp een liefdesverklaring, terwijl de gele een symbool is van hopeloze liefde. Hier zal het een idee zijn om zijn grote liefde voor zijn levenspartner te uiten met een boeket rode tulpen. Als bloemen niet alleen het ding zijn, zal een sieraad de weg naar het hart van veel vrouwen zijn. 

24 jaar: Karatehuwelijk 

Na 24 jaar huwelijk is het tijd om het karatehuwelijk te vieren. Karaat is in de basisbetekenis een term voor de zuiverheid van goud. Deze trouwdag dient dan ook gevierd te worden in het teken van goud. Bij CHANTI hebben we een grote keuze aan gouden sieraden in alle soorten en maten. Ons grote aanbod gouden sieraden voor zowel hem als haar vind je hier.  

25 jaar: Zilveren bruiloft 

De zilveren bruiloft is een van de meest voorkomende huwelijksdagen om te vieren. Terwijl velen ervoor kiezen om geen bruiloften te vieren, zoals turquoise bruiloften, kiezen velen ervoor om juist deze specifieke dag te vieren. De dag is heel bijzonder omdat het een eerbetoon is aan een 25-jarig huwelijk. Velen worden vaak gevierd door vrienden en familie met eer en zang. In veel opzichten doet de traditie van de zilveren bruiloft denken aan de koperen bruiloft, maar de sport van eer is heel in plaats van de helft. Het spreekt voor zich wat voor de hand ligt om te geven: zilveren sieraden. Het cadeau dat je vindt, moet net als de trouwdag heel speciaal zijn, want het is een dag die je je de rest van je leven zult herinneren. Dus waarom niet je hele arm geven? Een zilveren ring met een prachtige edelsteen is de weg vooruit. Waar je maar wilt de sieraden in een hartvorm of een simpele klassieke ring. Bij CHANTI hebben we een enorme keuze aan ringen, die je hier kunt zien . 

30 jaar: Parelbruiloft 

Het parelhuwelijk is niet zo wijdverbreid, omdat het meestal wordt overschaduwd door het zilveren huwelijk, dat 5 jaar eerder is. Wil je je levenspartner toch in de watten leggen, dan is een parelsieraad een vanzelfsprekend cadeau-idee. De parel symboliseert schoonheid en ze sieren elke eigenaar. CHANTI heeft een groot assortiment parelsieraden, zodat je zeker het perfecte sieraad voor je geliefde kunt vinden. Bekijk hier onze prachtige selectie parelsieraden hier.  

 parel oorbellen

35 jaar: Koraalhuwelijk 

Na 35 jaar kan het overweldigend lijken om elke trouwdag te vieren, maar wie zegt dat het elke keer weer overdreven moet zijn? Om de vonk en de vreugde van de relatie recht te houden, kunnen zelfs de kleinste gebaren van grote betekenis zijn. Je kunt meteen niet naar buiten om koralen te zien, maar je kunt ze wel mee naar huis nemen. Een voorbeeld hiervan kan een mooi sieraad zijn, zoals een paar gefacetteerde roze koraal oorbellen van ID Fine. Zo krijgen de sieraden een betekenis voor de dag. Een trouwdagcadeau hoeft niet altijd een cent te kosten. Deze oorbellen kosten slechts 28 EURO en zijn van een goede kwaliteit. Vind de oorbellen hier . 

40 jaar: Ruby bruiloft 

40 jaar is vele jaren om bij zijn partner te zijn, en niet in de laatste plaats getrouwd. De robijn bruiloft is niet een van die trouwdagen die de meeste mensen kiezen om te vieren. De dag is echter heel speciaal omdat het een van de grote ronde trouwdagen is tussen twee van de vreemde trouwdagen, namelijk een zilveren en gouden bruiloft. In een tijd waarin velen gaan scheiden, is een 40-jarig liefdesverhaal het vieren waard. Voor het vrouwelijke publiek ligt het geschenk voor de hand: ruby sieraden. Op alle schappen is er vrije keuze met betrekking tot ruby sieraden. Een populaire keuze is een simpele gouden of zilveren ketting met een bijpassende bijpassende robijn hanger. Als men een ring of een paar elegante oorbellen wil geven kan dat ook. Bekijk hier ons grote aanbod aan robijnen sieraden . 

45 jaar: Saffierhuwelijk 

Het saffierhuwelijk is vernoemd naar de saffier, een prachtige, blauwe edelsteen. Een sieraad met een saffier of gewoon in de mooie saffierblauwe kleur is het perfecte cadeau-idee voor deze feestdag. Saffier sieraden zijn er in alle prijsklassen en de sieraden zijn verkrijgbaar in zowel goud als zilver. Er is dus volop gelegenheid om het perfecte huwelijkscadeau te vinden, precies in de smaak van uw gekozen. Een bod is deze oorbellen in 9kt goud. Bekijk hier de oorbellen en de rest van onze selectie saffieren sieraden hier.  

50 jaar: Gouden bruiloft 

We kennen allemaal deze huwelijksverjaardag. Na 50 jaar samen te zijn geweest, wordt eindelijk de gouden bruiloft gevierd. Volgens de traditie komen de vrienden en familie van het paar samen om een eresport te doen. Veel stellen kiezen ervoor om een groot feest of bijeenkomst te houden voor de dierbaren om de vele jaren van liefde te vieren, maar er zijn geen specifieke regels voor hoe de dag gevierd moet worden. Een typisch cadeau voor deze dag is een gouden sieraad, zowel voor de gelukkige man als voor de vrouw. Er is een zee van gouden sieraden die een symbool kunnen worden van de speciale dag. Gouden sieraden voor zowel hem als haar vind je in ons assortiment. 

doubledouble

55 jaar: smaragd bruiloft 

Na 55 jaar huwelijk moet de smaragdgroene bruiloft worden gevierd. De smaragd is een groene edelsteen waarvan wordt aangenomen dat hij het liefdesleven beschermt. Het is daarom perfect voor de viering van de liefde. Een voor de hand liggend cadeau-idee voor deze dag is natuurlijk om een sieraad met een smaragd te geven. Het kunnen oorbellen, kettingen, ringen of iets anders zijn. De sieraden zijn verkrijgbaar in vele tinten en prijsklassen, die je hier verder kunt bekijken. 

60 jaar: diamanten bruiloft 

De diamanten bruiloft markeert 60 jaar huwelijk, wat een grote gebeurtenis is. Als je 60 jaar getrouwd bent, heb je als getrouwd stel de wereld meemaken en ontwikkelen. Het is op zich al een geweldige prestatie die velen ervoor kiezen om het te vieren met een samenkomst van St. Het echtpaar krijgt een felicitatie van de regent van het land, wat voor sommigen een geschenk op zich is. Als je de dag nog specialer wilt maken, ligt een sieraadcadeau voor de hand. Sieraden kunnen vele jaren meegaan en zijn dus een manier om de herinnering aan het diamanten huwelijk te bestendigen. Diamanten sieraden zijn er in vele vormen en kleuren, dus er is voor ieder wat wils. U kunt hier onze grote selectie diamanten juwelen bekijken hier 

65 jaar: Kroon diamanten huwelijk 

De meerderheid van de bevolking mag geen diamanten huwelijken met kroon meemaken, dus zo ver reiken in een huwelijk is al een prestatie op zich. Een kroon diamanten huwelijk wordt gevierd na 65 jaar. Het bereiken van de trouwdag zelf is een zeldzaamheid, wat betekent dat het in stijl moet worden gevierd. Er zijn geen specifieke tradities op deze trouwdag en geen tradities betekenen geen beperkingen. Men kan een diamant vergelijken met een huwelijk omdat het liefde en trouw symboliseert. Twee elementen die essentieel zijn om zoveel jaren in een huwelijk te kunnen zijn. Het kan moeilijk zijn om woorden te gebruiken om je partner te laten zien hoeveel ze betekenen. Daarom kan het vaak makkelijker zijn om te laten zien met een liefdevol gebaar. Het kan bijvoorbeeld een diamanten sieraad zijn dat symbool staat voor het huwelijk of een romantisch uit eten gaan. 

Gouden oorbellen

70 jaar: IJzeren bruiloft 

Het is iets heel bijzonders om elkaar 70 jaar te moeten verdragen. Hoewel men waarschijnlijk door velen de vreugde van het huwelijk heeft gevierd, zou de ijzeren bruiloft geen uitzondering moeten zijn. Het is niet nodig om dure of tijdrovende cadeaus te kopen, het is tenslotte de gedachte die telt. Bij het vieren van trouwdagen proberen de meeste mensen zoveel mogelijk iets te kopen dat op de naam van de trouwdag leunt, in dit geval ijzer. Verras je man of vrouw met een ijzeren figuur voor in huis of nieuwe apparatuur voor het tuinieren. 

75 jaar: Kroonjuweelhuwelijk 

Na 75 jaar huwelijk kan het heel goed zijn dat je cadeau-ideeën langzaam opraken. Gelukkig is hier een relatief eenvoudige oplossing voor. Een sieraad is een tijdloos geschenk dat voor alle vieringen kan worden gebruikt en dat gemakkelijk kan worden aangepast aan de ontvanger. Onze aanbeveling is dan ook om los te gaan op onze website , om het perfecte cadeau voor hem of haar te vinden. 

80 jaar: eiken bruiloft 

Er zijn maar heel weinig gevallen van eikenhuwelijken die we meemaken en dit is waarschijnlijk hoe het in de toekomst zal zijn, omdat mensen steeds vaker de neiging hebben om later en later te trouwen. Deze dag vereist dat u 80 jaar getrouwd bent met uw echtgenoot. Het maakt de eiken bruiloft iets heel bijzonders. Een eik symboliseert duurzaamheid en iets dat onwrikbaar is. Bovendien kunnen eiken erg oud worden, wat goed past bij de vele jaren die men moet trouwen om deze dag te bereiken. De dag moet worden vereeuwigd met iets van groot belang, zoals een sieraad dat generaties lang meegaat. Bij CHANTI hebben we veel verschillende soorten sieraden van levenshout . Als het sieraad extra persoonlijk moet zijn, kunt u uw naam op een sieraad laten graveren. Bekijk hier ons grote aanbod . 

gouden ring

90 jaar: granieten bruiloft 

Voor zover wij weten, is het slechts één keer in de geschiedenis gebeurd dat een huwelijk 90 jaar heeft geduurd. Als een getrouwd stel dit jubileum samen afrondt, zijn ze een inspiratie voor alle andere stellen. Omdat het in de geschiedenis niet vaak is gezien, zijn er geen specifieke tradities verbonden aan deze trouwdag. Een suggestie voor een feest zou kunnen zijn om familie en vrienden te verzamelen om het paar te vieren. Als alternatief kan de viering worden vereeuwigd door foto's te maken en te vergelijken met foto's van andere trouwdagen, zodat het paar de vele, gelukkige jaren samen kan herdenken. 

 

We hopen dat je genoten hebt van het lezen van onze cadeaugids voor de best mogelijke viering van alle huwelijksdagen. Bekijk hier het volledige assortiment cadeau-ideeën van CHANTI hier. 

Check onze laatste berichten!