Kristalkwarts

Kristalkwarts

Kwarts is een kristal dat velen kennen als helende stenen, en het kristal dat velen gebruiken om met energieën te werken. Kwarts is een van de eerste mineralen die wij mensen zijn gaan gebruiken, en het is gebruikt voor enkele van de oudste sieraden ooit. Het woord Quartz komt van het Duitse woord "Quarz".

Geschiedenis en mythen

De geschiedenis van kwarts gaat ver terug. De mens gebruikt kwarts al honderden jaren voor sieraden, maar kwarts heeft ook een spiritueel effect. Kwarts is een van de kristallen die veel mensen gebruiken voor genezingssessies en als gelukssteen dragen.

Plaats

Kwarts is het meest voorkomende mineraal in de aardkorst. Daarom is dit kristal bijna overal ter wereld te vinden, ook in Denemarken.

Waardering en prijs

Er zijn verschillende soorten kwarts, waaronder rookkwarts en rozenkwarts. Kwarts wordt meestal beoordeeld op hun kleuren en zuiverheid in de steen als het voor het gebruik van sieraden is.

Sieraden met kwarts

Kwarts ligt voor de hand om in sieraden te gebruiken. Het kristal is verkrijgbaar in verschillende tinten. De meesten van ons kennen de meer transparante en deels roze steen, maar in feite is Quartz ook verkrijgbaar met meer blauwe, grijze en bruinachtige tinten, die elk een sieraad kunnen optillen.

Veelgestelde vragen over het edelsteenkwarts

Welke stenen zijn een kwarts?

De kwartsfamilie bestaat uit een reeks stenen, die allemaal afkomstig zijn van kwarts. Deze omvatten amethist, citrien, roze kwarts, opaal en agaat.

Wat is kwarts?

Kwarts is een bergkristal dat veel mensen gebruiken als ze met hun energie willen werken.

Waar wordt kwarts voor gebruikt?

Kwarts wordt voornamelijk gebruikt als helende kristal. Als je met je energieën wilt werken, is kwarts een goed hulpmiddel om mee op reis te gaan.

Check onze laatste berichten!