Diamantcertificaat

Diamantcertificaat

Is een diamantcertificaat inbegrepen bij CHANTI?

Wanneer u diamanten juwelen koopt bij CHANTI , is er altijd een diamantcertificaat inbegrepen, dat dient als een bewijs van de kwaliteit van de diamant. We gebruiken ons eigen diamantcertificaat voor kleinere diamanten, meestal tot 0,50 ct. Voor grote diamanten, en indien nodig, kunnen we ook diamantcertificaten van bijvoorbeeld GIA leveren. Dit brengt echter extra kosten met zich mee die door de klant worden betaald, u wordt op de hoogte gebracht van de prijs voordat u dit goedkeurt.

 Diamantcertificaat

Wat vertelt het diamantcertificaat u?

Het diamantcertificaat is het bewijs van de diamant- of diamantkwaliteit. Het certificaat geeft het aantal stenen, slijpen, steensoort, diamantkleur, diamanthelderheid en karaat aan. Daarnaast wordt voor sommige sieraden ook aangegeven wat voor soort sieraden, materiaal en dergelijke. Er is ook een afbeelding van de sieraden, evenals een overzicht van verschillende graden in diamantkleur, helderheid en slijpen.

Als er andere soorten stenen op de sieraden staan, geef dan ook aan welke informatie we over hen hebben. Het kan bijvoorbeeld slijpen en karaat zijn op smaragden of saffieren.

 doubledouble

De 4 C's.

Diamanten worden beoordeeld op basis van de zogenaamde 4 C's, die in het Engels Geslepen, Helderheid, Kleur, Karaat zijn. Dat wil zeggen, slijpen, helderheid, kleur en karaat. Met karaat wordt hier het karaatgewicht van de diamant bedoeld, en niet het karaat van goud. Alle 4 de criteria staan vermeld op onze diamantcertificaten.

Conflictvrije diamanten

Alle diamanten in chanti's diamanten juwelen zijn conflictvrije diamanten. Conflictvrije diamanten betekenen dat ze afkomstig zijn van legale bronnen die de diamanten legaal extraheren en verkopen. Niet als een manier om bijvoorbeeld oorlog te financieren, volgens de huidige VN-resoluties.

Het diamantcertificaat is dus ook het bewijs dat de diamant conflictvrij is, naast het bewijs van de kwaliteit van de diamant.

Check onze laatste berichten!