Hoe vind ik mijn ringmaat?

Als u wilt weten welke ringmaat u heeft, spelen er verschillende factoren een rol. Er is een verschil tussen rechter- en linkerhand, of uw handen koud of warm zijn en op welk tijdstip van de dag u meet. Daarom moet u uw ringmaat meerdere keren per dag meten, zowel als uw handen warm zijn als wanneer ze koud zijn.

De breedte van de ring doet er ook toe. Hoe breder de ring, hoe groter de ringmaat moet zijn. We raden u aan verschillende methoden uit te proberen en de resultaten te vergelijken, zodat u niet met een van de methoden verkeerd hebt gemeten.

CHANTI's landmeetkundige tool

CHANTI biedt verschillende landmeetkundige tools aan tegen een lage prijs, die keer op keer gebruikt kunnen worden. Je ringmaat kan veranderen, net als de schoen- of kledingmaat. Daarom is een meetinstrument handig om te hebben, zodat je in de toekomst altijd gemakkelijk je ringmaat kunt opmeten. Chanti verkoopt stalen vingermeters in twee verschillende ringbreedtes en een stalen ringmeter.

Vingermeter

De vingermeter is verkrijgbaar in twee versies. Een smalle ring van 2 mm breed voor de ringmaat 48 t / m 62 en een breedte van 5,5 mm voor ringmaat 50 t / m 65. De smalle maat wordt aanbevolen voor ringen kleiner dan 4 mm. brede voor ringen vanaf 5 mm. Nogmaals, vergeet niet om ook rekening te houden met koude / warme handen, tijd van de dag, enz..

Kan hier worden gekocht:
https://www.chanti.nl/p-sieraden_te_koop-poetsdoekje_ringmeter

Ringmaat

De ringmeter meet de ringmaat van een ring waarvan u weet dat deze past. Het toont 4 verschillende ringmaatschalen. De CHANTI-gebruiker is in het rood en gaat van ringmaat 41 naar ringmaat 76.

Kan hier worden gekocht:
https://www.chanti.nl/chanti-ring-i-metal-15003

Methoden voor het meten van de ringmaat

Meting met schuifmaat

De afbeelding laat zien hoe je de binnendiameter van de ring kunt meten met een schuifmaat. Vermenigvuldig de binnendiameter in mm van je ring met pi, 3,1415. Wordt bijvoorbeeld de binnendiameter gemeten op 17 mm, dan komt dit overeen met ringmaat 53,40 (17 x 3,14159 = 53,40). Verderop op deze pagina vindt u een overzicht van de ringmaten waarmee de binnendiameter overeenkomt.

De ringmeter

De ringmeter van CHANTI geeft heel precies de ringmaat aan van een ring waarvan je weet dat die past. Houd er rekening mee dat hoe breder de ring, hoe meer hij de ringmeter vult, net als op de vinger. Ga bij zeer brede ringen daarom uit van de maat waarop de onderrand van de ring rust.

Een liniaal kan ook worden gebruikt

Als u geen schuifmaat of ringmeter heeft, kunt u de binnendiameter opzoeken met een liniaal of een meetlint. Meet de binnendiameter van de ring in mm en ga met 3.1415 en of gebruik de tabel met ringmaten verderop.

Meting met ringkaliber

De stalen ringmeter toont verschillende schalen in ringmaten. CHANTI gebruikt het in het rood op de ringmeter, die loopt van 41 tot 76.

De afbeelding toont een ring van de vingermeter in maat 59, op de ringmeter. Bij brede ringen is dit de onderrand van de ring, dat wil zeggen. de rand die het dichtst bij het handvat van de ringmeter zit, hier is te zien dat het nummer 59 is op de ringmeter.

Meting met ringkaliber

CHANTI's stalen vingermeters geven precies aan welke ringmaat je nodig hebt en zijn de gemakkelijkste en meest nauwkeurige methode. Ze zijn verkrijgbaar in twee versies, een brede en een smalle. De smalle zijn 2 mm in de ringbreedte, de brede zijn 5,5 mm in de ringbreedte. Ze hebben betrekking op resp. ringmaten 48-62 en 50-65.

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden of uw vingers koud of warm zijn, en om meerdere keren per dag op te meten. Als u bijvoorbeeld meet wanneer uw handen koud zijn, loopt u het risico dat de ring te klein wordt, of omgekeerd. En dan moet je natuurlijk de vinger meten waarop de ring moet zitten.

Ring maattabel

Binnenste diameter Grootte Andere maten
14,65 mm 46  
14,96 mm 47  
15,28 mm 48  
15,60 mm 49 XXS
15,92 mm 50  
16,23 mm 51 XS
16,55 mm 52  
16,87 mm 53 S
17,19 mm 54  
17,51 mm 55 M
17,82 mm 56  
18,14 mm 57 L
18,46 mm 58  
18,78 mm 59 XL
19,10 mm 60  
19,42 mm 61  
19,71 mm 62  
20,05 mm 63  
20,37 mm 64  
20,69 mm 65  
21,01 mm 66  
21,33 mm 67  
21,65 mm 68  

Hoe lang moet de ketting zijn?

Het is heel individueel hoe lang je een ketting wilt hebben, of liever, hoe je wilt dat de ketting om de nek zit en hoe ver langs de borst hij moet hangen. U kunt een touwtje, een stuk garen of iets dergelijks nemen en dit ongeveer op de plek plaatsen waar u de ketting wilt hebben, en het meten.

Als je een ketting als cadeau gaat kopen en niet helemaal zeker weet wat de ontvanger wil, is het overzicht op de foto hier een goede leidraad. Kinderen, of als het dicht bij de nek moet zitten, gebruiken meestal 36-38 cm. Voor volwassen vrouwen is de meest voorkomende 42 of 45 cm. Als je de ketting wat verder naar beneden hangt, kies dan voor 50 of 55 cm of meer. Houd er echter rekening mee dat lange, dunne kettingen kwetsbaarder zijn en daarom vatbaarder voor breuk, dus als je hem wilt gebruiken met een grote of zware hanger, moet de ketting ook sterker zijn.

Hier vind je de collectie kettingen van CHANTI

Vragen over ringmaten:

Hoe vindt u uw ringmaat?

Als je thuis bent en je ringmaat moet weten, kun je dit eenvoudig achterhalen met een stukje draad. Je moet de draad twee keer om je vinger draaien en een beetje aanspannen zodat hij op de vinger past. Als de draad op zijn plaats zit, kunt u een balpen of iets dergelijks nemen. en markeer waar de draad kruist. Wanneer het naaigaren weer is uitgevouwen, kunt u de afstand tussen de twee markeringen meten. 55mm. komt overeen met maat 55, etc. Bij CHANTI kunnen we het hele proces makkelijker maken door gebruik te maken van ons enquêtepakket, dat je hier kunt vinden .

Hoe de ringmaat thuis opmeten?

Het kan nogal verwarrend lijken om je ringmaat thuis te moeten vinden. Maar het is eigenlijk niet zo omslachtig als je zou kunnen gaan en rechtdoor . Met een dun draadje, een balpen en een liniaal vind je binnen enkele minuten je ringmaat. De draad moet twee keer om de vinger worden gedraaid . Waar de draad elkaar kruist, kunt u een markering aanbrengen met uw balpen. Zodra de draad is uitgevouwen, kunt u de afstand tussen de twee markeringen meten. Het aantal mm. zoals de afstand is, komt overeen met uw ringmaat.

Kunt u zelf uw ringmaat opmeten?

Het is vrij eenvoudig om de ringmaat te achterhalen door jezelf op te meten met dingen die we in huis hebben. Je kunt de binnenomtrek van een van je ringen meten met een meetlint, en anders kun je je vinger meten met een dun stukje draad. De draad moet twee keer om de vinger worden gedraaid en er moet worden aangegeven waar de draad elkaar overlapt. De afstand die je dan meet tussen de twee markeringen is de ringmaat die je nodig hebt.

Hoe gebruik je een ringmeter?

Heeft u één of meerdere ringen waarvan u de maat niet weet, dan kunt u de maat eenvoudig achterhalen met een ringmaat. De ring moet op de meter worden geplaatst en zo ver mogelijk naar beneden worden gedropt. Langs de ringmeters staan cijfers en waar de ringen stoppen kun je de maat van de ring vinden. Bij CHANTI kun je voor weinig geld een ringmeterpakket krijgen, waarin zowel een ringmeter als een vingermeter zit. Het pakket is hier te vinden .

Hoe vind ik de ringmaat van mijn vriend?

Als u een andere ringmaat dan uzelf moet vinden, zijn er verschillende manieren om deze te vinden. Eventueel kunt u een ring "lenen" voor de juwelier, en daar de maat laten opmeten. Het is ook mogelijk om een ringmeter te kopen. Hier bij CHANTI hebben we er een voor een redelijke prijs, die je hier kunt vinden . Pak dan gewoon een van de ringen van de persoon en meet met de ringmeter. Als het bovenstaande geen optie is, kunt u een benaderend doel krijgen door een van zijn / haar ringen aan uw eigen vinger te nemen en vervolgens te markeren waar deze zit. Dit vereist dat de vingers van de persoon kleiner zijn dan die van jou. Als je dan in de juwelier staat, kun je de maat bepalen door de ringen aan je eigen vinger te passen.

Wanneer is mijn ring te groot of te klein?

Bij het kiezen van een ring is het belangrijk dat je de juiste maat vindt. Als de ring te groot is, kan hij er gemakkelijk af vallen, en als hij te klein is, kan hij te strak zitten en oncomfortabel zijn. Een ring moet goed om de vinger passen, maar wel zo dat hij er zonder grote problemen makkelijk af kan. Uw ringmaat varieert afhankelijk van aan welke vinger u de ring wilt dragen. Als je ring plotseling te strak aanvoelt, kan dat zijn omdat onze vingers vaak opzwellen als we het warm hebben. Een ring kan ook wat te groot aanvoelen als je koude handen hebt. Fluctuerend gewicht kan ook cruciaal zijn om te bepalen of uw ring groter of kleiner aanvoelt.

Welke maat ring moet ik gebruiken?

Je ringmaat varieert van vinger tot vinger, dus je moet een nieuwe ringmaat hebben, afhankelijk van aan welke vinger je je ring wilt hebben. De eenvoudigste oplossing is om naar een juwelier of juwelier te gaan en uw vinger te laten meten. Dan kun je ook meerdere maten proberen, zodat je jouw perfecte match kunt vinden. Als dit niet mogelijk is, kunt u uw vinger thuis opmeten door een stukje draad twee keer om de vinger te draaien en met een balpen te markeren waar de draad overlapt. Als je de afstand tussen de twee markeringen meet, kun je je ringmaat vinden. De draad mag niet te los of te strak zijn.

Wat is een ring met een normale maat?

Daarom bestaat er niet zoiets als een normale ringmaat. De meeste vrouwen gebruiken echter een of meer maten tussen 50 en 62. Voor mannen zijn de meest normale maten tussen 60 en 72.

Hoe groot moet mijn ring zijn?

Je ring moet zo dicht bij je vinger zitten dat hij er niet af kan vallen als je je hand of vingers beweegt. Het moet gemakkelijk over de knokkel kunnen komen zonder dat het omslachtig of ongemakkelijk aanvoelt.

Kan men een ring groter of kleiner maken?

Je kunt je ringen gemakkelijk groter of kleiner maken. Als je ring te groot is, kan een juwelier een stuk van de ring verwijderen en weer aan elkaar solderen. Als het groter moet zijn, kan een juwelier meer goud in de omtrek plaatsen. Als het op een goede plaats wordt gedaan, zal men helemaal niet kunnen zien dat er iets met de ring is gedaan.

Hoe moet een ring zitten?

Wanneer u de juiste ringmaat moet vinden, is het een goed idee om verschillende maten te proberen voordat u een keuze maakt. De perfecte ring moet zo dicht om de vinger zitten dat je je hand kunt bewegen zonder dat de ring eraf valt. Het moet echter ook los genoeg op de vinger zitten, zodat het zonder moeite over de knokkel van de hand kan komen. Ringmaten kunnen een goede zaak zijn, maar het beste advies is om meerdere maten te proberen. Je handen kunnen worden aangetast door hitte en kou, dus denk eraan om goed in de gaten te houden voordat je een beslissing neemt.

Hoe de maat van een vingerring bepalen?

Als u de maat van uw ring mist, kunt u de maat van uw ring gemakkelijk vinden met behulp van een ringmeter. Als je geen ringmaat hebt, kun je de maat bepalen door een meetlint te gebruiken en de binnenomtrek te meten. Het aantal mm. die je meet op het meetlint komt overeen met de maat van de ring.