Kennis van toermalijn

Kennis van toermalijn

Toermalijn is een mineraal dat in de meest waanzinnige kleuren voorkomt. De kleuren kunnen variëren van het volledig neonblauw, te vergelijken met zwembaden, tot heel roze en relatief donkere kleuren. De steen heeft een chemische samenstelling waardoor het zeer geschikt is voor de vervaardiging van medische apparaten en gereedschappen.

Geschiedenis en mythen

Toen de Toermalijnen naar Europa kwamen, was dat omdat ze werden gebruikt als pijpenragers. Door pyro-elektrische eigenschappen kunnen Toermalijnen de as zowel aantrekken als weer afstoten.

Velen geloven dat Toermalijn een heksensteen is, omdat het wonderen kan doen, zoals het beschermen van de eigenaar en zijn aura. Sommige mensen gebruiken Toermalijn voor "zwarte magie", waarbij de steen negatieve emoties kan wegnemen. Hier is het noodzakelijk om de zwarte Toermalijn te gebruiken, ook wel een heksensteen genoemd, omdat het geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Plaats

Het is mogelijk om Toermalijnen over de hele wereld te vinden. Deze omvatten Australië, Zuid-Amerika en Afrika enz.

Waardering en prijs

Toermalijnen worden, net als alle andere edelstenen, beoordeeld op kleur, zuiverheid en grootte. Grote Toermalijnen bevatten vaak een aantal onzuiverheden en insluitsels, wat betekent dat ze worden gesnoeid en geschuurd om een zo schoon mogelijke steen te krijgen. Toermalijnen worden vaak als medium beschouwd, maar de hoogwaardige toermalijnen hebben ook een zeer hoge waarde. Dit omvat Paraiba-toermalijnen. Deze steen heeft zeer elektrische en bijna neon-groene of blauwe kleuren.

Sieraden met Toermalijn

Bij CHANTI vind je verschillende sieraden met Toermalijn.

Een sieraad met de edelsteen Toermalin kan bijzonder geschikt zijn voor een verjaardag in de maand oktober, aangezien Toermalin de geboortesteen is voor deze specifieke maand.

 doubledouble

Veelgestelde vragen over Toermalijn

Wat is een toermalijn?

Toermalijn is een edelsteen die in alle kleuren verkrijgbaar is. Een van de beroemdste toermalijnen staat bekend als "watermeloentoermalijn" omdat het uit dezelfde kleuren is samengesteld; groen, wit en roze.

Een Pariba Toermalijn is vanwege zijn kleuren op hetzelfde niveau als Smaragden, Saffieren en Robijnen. Een Toermalijn kan een bijna neonkleur hebben, omdat het koper bevat dat bijna elektrische kleuren kan geven.

Is Toermalijn een edelsteen?

Een Toermalijn is een edelsteen van gemiddelde kwaliteit. Veel van de grotere opgravingen bevatten een aantal onzuiverheden en scheuren, wat betekent dat ze in kleinere stukken moeten worden opgedeeld om voor sieraden te kunnen worden gebruikt. Vlekkeloze toermalijn groter dan 10 karaat is uiterst zeldzaam.

Wat doet een zwarte Toermalijn?

Een zwarte Toermalijn beschermt je tegen negatieve energie. Het kan zowel persoonlijke bescherming bieden door het als sieraad te dragen, maar ook een huis beschermen door het bij de buitendeuren van het huis te laten liggen. Het helpt het immuunsysteem te versterken en kan bijvoorbeeld ook helpen bij het stoppen met roken.

Wat symboliseert een toermalijn?

Alle Toermalijnen zijn goed om je te beschermen tegen slechte energieën en trillingen. Het geeft kracht en verantwoordelijkheidsgevoel. Met deze steen wordt je humeur verbeterd en je tolerantie groter. Het dragen van een toermalijn heeft ook een positief effect op je liefdesleven.

Check onze laatste berichten!