Morganiet

Morganiet

Morganiet is, samen met zowel smaragd als aquamarijn, een zeldzame variëteit van beryl, omdat ze allemaal in puur mineraal kleurloos zijn. Morganiet krijgt zijn kleur van een mineraal dat mangaan wordt genoemd.

Geschiedenis en mythen

Deze edelsteen werd voor het eerst ontdekt in 1910 op het eiland Madagaskar. Het dankt zijn naam aan JP Morgan, die een bekwaam en zeer beroemd zakenman was.

Voordat Morganite zijn naam kreeg, werd het alleen Pink Beryl genoemd.

Onder boeddhistische monniken wordt Morganiet beschouwd als een verhelderende talisman die je kan helpen de weg vrij te maken.

Plaats

Morganiet komt voornamelijk voor in Brazilië, Madagaskar en Afghanistan.

morganite ring

Prijs en beoordeling

De waarde van de steen wordt vooral beoordeeld op basis van de kleurintensiteit en kwaliteit. De kleur van deze edelsteen kan variëren van volledig roze tot zeer delicaat roze.

Morganiet is een relatief harde edelsteen, maar moet met voorzichtigheid worden gebruikt om krassen te voorkomen. Schokken en stoten zullen, op alle soorten edelstenen, schade aan de steen veroorzaken.

Sieraden met Morganiet

Bij CHANTI hebben we een grote selectie sieraden met Morganite. Deze edelsteen siert de sieraden met zijn fijne roze kleur, wat een vrouwelijke en strakke uitstraling geeft. Morganite draagt zowel gouden als zilveren sieraden, en u zult gemakkelijk beide zonder aarzeling kunnen kiezen.

Morganite oorbellen

Veelgestelde vragen over Morganite

Wat is een Morganietsteen?

Morganiet is een edelsteen die een fijne roze kleur heeft. Morganiet is een bijzondere en vrij zeldzame steen, waarvan de kleur varieert van de volledig felroze tot de meer roodachtige en deels perzikkleurige tint.

Is Morganiet een diamant?

Morganiet is een edelsteen die dezelfde kwaliteitsfactoren heeft als een diamant, maar er is een groot verschil tussen de twee stenen, en daarom is het niet hetzelfde. Morganiet maakt deel uit van de berylfamilie en de steen wordt vaak met warmte behandeld om de helderste kleur te creëren en de gele ondertoon te verwijderen.

Wat symboliseert een Morganiet?

Morganiet wordt gezien als een van de meest helende stenen omdat het liefde en positieve emoties aantrekt. De steen heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem en het hart.

Check onze laatste berichten!