Edelstenen in sieraden

Edelstenen in sieraden

Steensoorten

U kunt lezen over de verschillende soorten edelstenen die we in onze sieraden hebben, en over hun verschillende interessante feiten en eigenschappen. Edelstenen en edelstenen zijn twee namen voor hetzelfde, namelijk stukjes mineraal die worden gebruikt bij het maken van sieraden. Ze zijn er in veel verschillende vormen en kleuren, wat tot uiting komt in de selectie van sieraden. Ze zijn verkrijgbaar in alles van groen, tot blauw, geel, paars, wit en rood. Kortom, er zijn sieraden in alle denkbare kleuren en vormen, afhankelijk van hoe de productie wordt benaderd.

ringen in sieradendoosje

Diamanten

Diamanten zijn er in vele maten, prijzen en variëteiten. De meeste kunnen worden gekocht in de klassieke witte kleur of met zwarte tinten. Hoe dan ook, diamanten zijn een van de meest waardevolle steensoorten op de juwelenmarkt.

Witte diamanten

Witte diamanten zijn klassieke mooie stenen. Sieraden met witte diamanten zijn sieraden die de meeste vrouwen willen dragen. 

Zwarte diamanten

Zwarte diamanten zijn moderne sieraden en elegante stenen die elke stijlbewuste vrouw zou moeten hebben. 

 doubledouble

Zirkoon

Zirkoon is een mooi en stijlvol mineraal dat de meeste mensen kennen van verschillende ringen en oorbellen. Het is vooral in deze dat men ze gebruikt. Wanneer zirkoon wordt gebruikt voor sieraden, zorgen ze voor een aantal mooie en zeer stijlvolle varianten. Zirkoonjuwelen zijn meestal wit of zeer helder in hun uitdrukking. 

 zirkoon creolen

Aquamarijn

De naam aquamarijn komt uit het Latijn; aqua (water) en marina (zee) = zeewater. Het is een fijne beschrijving van aquamarijn sieraden mooie tinten, die transparant blauw en blauwgroen zijn, die doen denken aan de kleuren van de zee. 

 doubledouble

Amethist

Het lijdt geen twijfel dat amethist en sieraden een perfecte combinatie zijn. Ze helpen met hun paarse of violette tinten om een breder en gevarieerder aanbod in de juwelenmarkt te bieden.

Het verbazingwekkende van de amethiststeen is dat de tinten veel kunnen fluctueren. Er zijn dan ook veel opties en kleurschakeringen om mee te spelen voor de vele fabrikanten.

Amethist is een populaire en kleurrijke edelsteen die typisch een paarse tint aan je sieraden geeft. Het materiaal behoort tot de kwartsgroep en de kleur kan sterk variëren van een paarse kleur tot bijna wit.

 amethist oorbellen

Citrien

Dankzij een rijke caleidoscoop met gele tinten ziet citrien er spectaculair uit in elk metaal en is het even geschikt voor zowel brunettes als blondines. Dit sieraad heeft geen leeftijdsbeperkingen. Citrien zelf is helder en zelfvoorzienend, dus "solo" wordt het vaakst gebruikt. De combinatie van citrien en diamanten oogt luxe en een mix van citrienen, amethisten en saffieren oogt fris en zomers.

Citrien in goud is een heldere avondklassieker. De steen omhult het stuk met een warme gloed en benadrukt de schoonheid en nobelheid van het gele metaal. De eigenschappen van citrien maken het mogelijk om het in verschillende vormen en samenstellingen te gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van een hart, bloemen, bloemblaadjes, zon.

Bij CHANTI vind je veel citrien sieraden.

 doubledouble

Emaille

Emaille is een coating die aan de buitenkant van de sieraden kan worden gelegd om ze mooie en flitsende kleuren te geven. Bij CHANTI vind je sieraden met en zonder emaille. Zo kun je veel mooie sieraden vinden met verschillende steensoorten . Klik in en bekijk de selectie van emaille sieraden op deze pagina vandaag, en vind precies de emaille sieraden die bij u passen. We hebben onder andere oorbellen, hangers, ringen of armbanden voor meisjes en vrouwen. 

 madeliefje ketting

Granaat

Granaat is een van de vele edelstenen. Granaat is een mineraal dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is, maar dat meestal helpt om mooie rode of donkerrode sieraden te maken. Wanneer je online of bij een juwelier granaat sieraden shopt, hebben ze vaak een rode of donkerrode kleur. Het maakt ze tot een voor de hand liggende edelsteen voor vrouwen die van roodachtige tinten houden.

doubledouble

Kwarts

Kwarts is een van de eerste mineralen die mensen begonnen te gebruiken. Sieradenkwarts is echt prachtig en ook divers.

Kwarts is een van de eerste mineralen die mensen begonnen te gebruiken. Voor de oudste sieraden is kwarts gebruikt. Archeologen vinden producten van deze steen van meer dan 9.000 jaar oud. Zelfs nu is het moeilijk om sieraden te maken zonder ringen, armbanden of oorbellen met kwarts. Het mineraal voor de inzetstukken wordt in cabochonschijfjes gesneden . De behandelingsmethode hangt af van het type en de optische eigenschappen van de monsters.

Cabochon (van het Franse caboche - kop) is een methode om een edelsteen of halfedelsteen te behandelen, waarbij het een glad convex gepolijst oppervlak krijgt zonder randen.

  kwarts ring

Morganiet

Morganiet is een halfedelsteen die bekend werd in 1910 en zijn naam kreeg in 1911. Het wordt geassocieerd met de naam van een beroemde Amerikaanse filantroop en bankier genaamd Morgan. Morganits kleurenpalet varieert van roze tot roodachtig paars. In sommige gevallen kan het mineraal een gele of perzikkleurige tint hebben. Ringen en oorbellen met morganiet, hebben een unieke magie van charme en mysterie.

Bij CHANTI vind je een grote selectie sieraden met morganiet, wat een geweldige aanvulling is op elke sieradencollectie.

  Morganite ringen

De maansteen

De maansteen is een zeldzame schoonheid en een uiterst zeldzaam mineraal in de natuur. Door de delicate wit-grijs-blauwachtige kleur met glanzende tinten, lijkt de steen op maanlicht. De schaduw van de stenen is anders dan bij alle andere steensoorten. Transparante kristallen zijn uiterst zeldzaam in de natuur. De maansteen heeft een zijdeachtige glans, maar dit is niet zomaar een glans. Het is een heel eigenaardig specifiek optisch effect gevormd door transparante prismatische of lamellaire kristallen. Blauwe maanstenen hebben bij het draaien een verbluffend mooie 3D kleurdiepte.

 maansteen ring

Onyx

Onyx is een decoratieve steen, een kwarts-type kwarts. Een onderscheidend kenmerk van onyx is zijn eigenaardige gestreepte kleur, gecreëerd door parallelle lagen stenen die verschillende onzuiverheden bevatten. De kleur van de minerale strepen kan, afhankelijk van het type van deze onzuiverheden, verschillen: Arabische (zwarte) onyx is zwart en wit, carneool (carneool) heeft rode en witte strepen, sardonyx is bruin of oranjewit.

Bij CHANTI vind je een grote keuze aan onyx sieraden.

onyx ketting

Peridoot

Peridoot is een edelsteen van het mineraal olivijn . De naam "olivijn" is bedacht door de Fransman Alfred Werner. Het komt van het Latijnse "olijf", waarvan de kleur vergelijkbaar is met de kleur van dit mineraal. De betekenis van het woord "peridoot" is van Franse oorsprong. Het is oorspronkelijk afgeleid van het Arabische "faridat" - een edelsteen. 

 doubledouble

Parels

Parels zijn een edelsteen die wordt geboren in het water van rivieren en tuinen. Wanneer een vreemd lichaam een ​​zeeschelp binnengaat, begint het weekdier, als een vorm van zelfverdediging, het te omsluiten met parelmoer. Kralen kunnen verschillende kleuren hebben: wit, crème, goud, zilver, blauw, zwart, roze - er zijn meer dan honderd tinten. Wat een parel wordt genoemd, hangt af van het type weekdier, de waterkwaliteit, de chemische samenstelling en de rijpheid van de parels. 

Sieraden met parels is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Dit is het enige mineraal dat geen verwerking nodig heeft. De parel is in zijn natuurlijke vorm. Ringen, oorbellen, hangers, kettingen, armbanden met parels zien er origineel, interessant uit en maken hun eigenaar elegant. 

 parel ketting

Perlemoer

Parelmoer is een natuurlijke edelsteen. Parelmoer is al duizenden jaren bekend bij de mens. De moderne trend is het creëren van heldere sieradencollecties, waarbij parelmoer wordt gecombineerd met edelstenen, bijvoorbeeld diamanten, smaragden, saffieren.

parelmoer oorbellen

Barnsteen

Barnsteen sieraden worden al vele duizenden jaren gebruikt, in feite al sinds de oudheid. Een van de voor de hand liggende kenmerken van sieraden met barnsteen is dat ze een oranje kleur hebben. Het duurt vele jaren om barnsteen te produceren, want het is de natuur die het werk voor ons doet. Het is in de zee dat het is gemaakt. Barnsteenstukken zijn eigenlijk versteende hars, en het maakt barnsteen sieraden tot een heel natuurlijk sieraad om om de nek of pols te dragen.

amberkleurige oorbellen

Robijn

Rubijn sieraden zijn zeer exclusief en dat zie je terug in zowel de prijs als de uitstraling. Ze zijn mooi en duiden op een zekere welvaart en rijkdom. Sieraden met robijn zijn typisch rood, omdat dit het kenmerk is van de edelsteen. Het is echter te vinden in vele tinten rood. Ruwe robijnen vind je in donkerrode tinten, terwijl de gesneden robijnen bijna roze kunnen zijn.

 robijn ring

Saffier

Saffier is een mineraal. De naam van de saffier komt uit het Grieks, waar het blauwe steen betekent. Een van de duidelijke kenmerken van saffieren sieraden is hun zeer sterke blauwe kleur, en daarom gemakkelijk te herkennen. Hoewel de tinten van steen tot steen verschillen, hebben ze allemaal een hele heldere, ietwat donkere, blauwe kleur. Dit maakt ze een voor de hand liggende keuze bij het maken van sieraden, omdat blauw beide geslachten aanspreekt. Dus hoewel sieraden van blauwe saffier voornamelijk door vrouwen worden gedragen, kunnen ze voor zowel mannen als vrouwen worden gemaakt.

saffier ring

Smaragd

De smaragdgroene edelsteen is herkenbaar aan zijn groene kleur. De schaduw van de steen wordt beïnvloed door het chroomgehalte. Smaragden zijn heel gebruikelijk in de sieradenindustrie omdat ze bijdragen aan exclusieve sieraden. Tegelijkertijd zijn smaragden enkele van de enige stenen die een groene kleur kunnen bijdragen. Dat gegeven alleen al maakt ze extra interessant voor de producenten. Groene smaragdgroene sieraden passen bij de meeste mensen en worden vooral gebruikt voor hangers, oorbellen en ringen. Dit doen ze in combinatie met materialen als zilver, goud en witgoud.

smaragd ring

Topas

Topass sieraden kenmerkt zich door het feit dat de steen in vele kleuren en schakeringen bestaat. In tegenstelling tot veel edelstenen is het topasmineraal in verschillende varianten te vinden. Het geeft fabrikanten alle voorwaarden om de sieraden naar behoefte te monteren en de meest stijlvolle oorbellen, ringen of armbanden te maken. Topaas komt van het Grieks, waar het topaas wordt genoemd. Net als bij andere edelstenen is het mineraal vele jaren oud en heeft het een lange geschiedenis. Het helpt om hun aantrekkelijkheid en waardevolle wezen te benadrukken. Het is al lang populair en exclusief om topaassieraden in blauw, groen, paars of bruin te dragen. Je bent vrij om te kiezen welke kleur je voorkeur heeft.

doubledouble

Toermalijn

Toermalijn is een steen met geweldige eigenschappen. Deze edelsteen overtreft elke andere edelsteen in verschillende kleuren. De steen kreeg zijn naam in Europa in het begin van de 18e eeuw, toen Nederlandse zeelieden verschillende edelstenen vanuit Ceylon (Sri Lanka) naar Amsterdam brachten. Onder hen - gouden kolomkristallen, die de bewoners van het eiland "Turamali" of "Tourmali" noemden. Kristallen van het mineraal worden vaak weergegeven door prisma's met longitudinale schaduw, en de doorsnede lijkt meestal op een bolvormige driehoek. 

doubledouble

Algemene vragen over edelstenen

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn verschillende soorten mineralen die worden vermalen en gebruikt voor sieraden. Er zijn zowel echte als synthetische edelstenen. De echte edelstenen worden ook wel edelstenen genoemd. De term edelsteen wordt gebruikt voor alle soorten stenen die worden gebruikt in verband met sieraden.

Wat is edelsteen?

Edelstenen zijn echte stenen die aan bepaalde eisen voldoen. Schoonheid, zeldzaamheid en duurzaamheid. Er is geen concrete manier om uit te leggen hoe een steen kan worden omschreven als een edelsteen. De groep edelstenen werd in het oude Griekenland gesticht. Afhankelijk van hoe zeldzaam de stenen waren en of ze een religieuze betekenis hadden gekregen, konden verschillende stenen edelstenen worden genoemd. Voorheen werden alleen diamanten, saffier, robijn en smaragd geclassificeerd als edelstenen, maar nu is de lijst iets langer geworden.

Welke stenen zijn edelstenen?

De lijst met edelstenen is langer geworden dan vroeger en bevat nu: diamant, robijn, saffier, smaragd, amethist, zirkoon, zirconia , turkoois en aquamarijn. Veel mensen denken dat de lijst veel langer is omdat mensen vaak edelstenen en edelstenen door elkaar mengen. Want alle edelstenen zijn edelstenen, maar niet alle edelstenen zijn edelstenen.

Zijn edelstenen stenen?

Edelstenen zijn stenen die aan een aantal specifieke eisen voldoen. Niet zomaar een steen kan worden omschreven als een edelsteen. Er zijn vier factoren die bepalen of een steen als edelsteen kan worden omschreven. Ze moeten relatief zeldzaam zijn, duurzaam, gevormd door een natuurlijk proces en een bepaalde schoonheid hebben.

Hoe weet je of een edelsteen echt is?

Het zijn individuele factoren die kunnen bepalen of elke edelsteen echt is. De verschillende edelstenen hebben elk hun eigen chemische omstandigheden, waardoor de stenen er anders uitzien.

Hoe heten de verschillende stenen?

Bij CHANTI hebben we een grote keuze aan sieraden met edelstenen. De selectie omvat deze steensoorten: diamant, amethist, robijn, saffier en verschillende andere.

Waar komen edelstenen vandaan?

De verschillende edelstenen komen uit verschillende plaatsen over de hele wereld. India staat bekend als de plaats waar veel edelstenen worden gedolven - het is o.a. Robijnen, saffieren en diamanten. Heel Amerika, Afrika en Australië leveren tegenwoordig veel van de beste edelstenen.

Welke steen moet ik kiezen?

Alle stenen drukken iets anders uit, dus het kan moeilijk zijn om precies te weten welke steen je moet kiezen voor je sieraden. Als je wilt dat de steen een betekenis heeft, kun je je geboortesteen kiezen. Bij CHANTI hebben we de verschillende stenen en hun betekenis hier uitgelegd. Dan kun je jouw geboortesteen vinden, of misschien inspiratie opdoen en een heel andere bijzondere steen voor je sieraad vinden.

Check onze laatste berichten!