Alle kennis over de edelsteen Citrin

Alle kennis over de edelsteen Citrin

De edelsteen Citrien staat bekend om zijn gele en deels oranje kleur. Deze kleur is vooral populair voor zomersieraden, maar de gele kleur is geschikt voor alle seizoenen en voor alle mensen.

De fijne gele kleur van de steen laat zich gemakkelijk mengen met andere soorten edelstenen. U hoeft niet bang te zijn dat uw Citrien-sieraden u ervan weerhouden om andere edelstenen voor uw sieraden te overwegen.

Met zijn gele kleur kan Citrien ons allemaal aan één ding doen denken: een citroen. Dit geldt ook voor de naam van de steen, die afkomstig is van het Franse woord voor citroen.

doubledouble

Geschiedenis en mythen

Hoewel Citrin ons doet denken aan de citroen, kan het ons ook aan iets anders doen denken: de zon. Dit is ook logisch omdat er wordt gezegd dat Citrien krachten van de zon draagt.
Tegenwoordig wordt de steen vooral gebruikt als examensteen, omdat het steun geeft en het gevoel van angst en stress afzwakt.

Plaats

De overgrote meerderheid van de Citrienen komt uit Brazilië. Het aanbod van Citrin is veel lager dan de vraag, en dit betekent dat Citrin een nepzus heeft gekregen, namelijk verbrande Citrin. Geroosterde Citrien is geen Citrien, maar een amethist die verhit is.

Taxatie en prijzen

Citrien wordt, net als veel andere edelstenen, beoordeeld op vier parameters. Schuren, zuiverheid, kleur en gewicht. Hoe groter de steen, hoe hoger de waarde. Meest voorkomend. Maar ook de andere drie parameters spelen een grote rol. Als de steen een diepe en intense kleur heeft, weinig insluitsels en een geschikte slijping, dan is de waarde nog hoger. Veel edelstenen zijn vaak klein, omdat insluitsels het niet mogelijk maken om grotere stenen met de juiste zuiverheid te produceren.

veelkleurige ring

Citrien sieraden

De gele edelstenen geven een frisse en zomerse uitstraling. De steen is geschikt voor gouden, vergulde gouden, witgouden en zilveren sieraden. Citrien heeft een hardheid van 7, wat het geschikt maakt voor sieradengebruik.
Citrien is de geboortesteen voor degenen die in de maand november zijn geboren.

Hier vind je onze selectie citroen sieraden

Veelgestelde vragen over Citrien

Is citrien een edelsteen?

Citrien is een edelsteen die vaak geen onzuiverheden bevat. De steen krijgt zijn gele en oranje kleur door een hoeveelheid ijzer die tijdens de vorming aanwezig is en daardoor van kleur verandert. Een natuurlijke citrien is zeer zeldzaam, omdat de citrienen die we het vaakst zien amethisten zijn die met warmte zijn behandeld en dus zijn veranderd in de gelige kleur.

Wat doet Citrien?

De steen citrien heeft verschillende eigenschappen die ons mensen kunnen helpen. Het kan u en uw gedachten helpen reinigen en vernieuwen . Het zal nuttig zijn bij het creëren van succes, omdat het je zelfvertrouwen zal vergroten en je vertrouwen in jezelf zal geven. Daarom is Citrine goed in het helpen de zenuwen te kalmeren en te geloven in zijn onderbuikgevoel. De steen zit vol goede energie en kan je eigen kracht versterken als je je in moeilijke situaties bevindt. Veel mensen maken er een gewoonte van om altijd een citrien te dragen, om altijd een gevoel van veiligheid in de buurt te hebben.

Wat betekent Citrien?

Het woord Citrien komt van het Franse woord citroen, wat heel goed past bij de kleur van de steen. Veel mensen kennen Citrine als een examensteen omdat het angst en twijfel ondersteunt.

Check onze laatste berichten!