Alles wat je moet weten over Aquamarijn

Alles wat je moet weten over Aquamarijn

Aquamarijnen staan bekend als de stenen van de zee, en dit komt vooral tot uiting in de naam van de steen, die afkomstig is van het Latijnse "aqua" wat water betekent en "merrie" wat zee betekent. De zeesteen staat ook symbool voor de mooie blauwe kleur van de steen.

Aquamarijn is een steen die, samen met een aantal andere stenen, deel uitmaakt van de Beryl-familie. De steen is een edelsteen die vooral bekend staat om de blauwe kleur, die voor velen de zee en haar kleuren symboliseert. Alle stenen die deel uitmaken van de Beryl-familie zijn kleurloze stenen en Aquamarijn krijgt zijn kleur door een hoeveelheid ijzer of titanium in de formatie.

aquamarijn ring in zilver

Geschiedenis en mythen

De steen heeft een zeer sterke verbinding met de zee en zou de gelukssteen zijn voor de zeelieden op zee. Het dragen van deze steen, of het aan boord hebben, zou de reis op zee veilig maken. In de middeleeuwen werd de steen gezien als een kristallen bol die in de toekomst kon kijken. De aquamarijnen kunnen worden gebruikt als een helende steen, wat vooral nuttig kan zijn bij gedachten.

Plaats

Aquamarijnen zijn wijdverbreid over de hele wereld en kunnen op verschillende locaties worden gevonden. Aquamarijn van de hoogste kwaliteit wordt in Brazilië gevonden in de Itabira-mijn. Deze aquamarijn heet Santa Maria en heeft een zeer intens blauwe kleur, wat een hoge standaard heeft gezet voor Aquamarijn.

Waardering en prijs

De prijs van Aquamarijnen wordt door dezelfde factoren aangepast als veel andere edelstenen. Vooral bij Aquamarines heeft het formaat een grote impact. Deze steen heeft minder insluitsels dan b.v. een smaragd. Dit betekent dat het uiterlijk van de Aquamarijn van hoge kwaliteit is. De kleur van een Aquamarijn is ook erg belangrijk voor de prijs. Hoe dieper en intenser de kleur, hoe hoger de prijs zal zijn. Het zijn vooral de volledig blauwe stenen die als de typische Aquamarijn worden beschouwd, maar ze zijn er ook in meer groenige tinten.

doubledouble

Aquamarijn Sieraden

Bij CHANTI hebben we een grote keuze aan sieraden met Aquamarijn stenen erin.De blauwe kleur is geschikt voor zowel gouden, vergulde gouden, witgouden als zilveren sieraden en staat iedereen goed. De steen heeft een hardheid van net geen 8, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is voor zowel ringen, kettingen als oorbellen omdat hij relatief moeilijk te krassen is.

Hier vind je al onze Aquamarijn sieraden.

Veelgestelde vragen over Aquamarijn

Is Aquamarijn een juweeltje?

De prachtige blauwe steen die we kennen als Aquamarijn is een edelsteen. Het heeft fijne blauwe en deels groene tinten, waardoor het te veel doet denken aan de kleuren van de zee.

Welk type steen is aquamarijn?

Aquamarijn maakt deel uit van de Beryl-familie en krijgt zijn blauwgroene kleur van ijzer en titanium.

Wat is een Aquamarijn?

Aquamarijn is een edelsteen met een blauwe en groenachtige kleur. Het is erg populair, vooral in Scandinavië, maar het is al vele jaren bekend over de hele wereld.

Welke kleur is een Aquamarijn?

Een aquamarijn is een Berylsoort die eigenlijk geen kleur heeft. De steen krijgt zijn blauwe en groenachtige kleur wanneer ijzer en titanium in de formatie worden opgenomen.

Wat symboliseert een aquamarijn?

In de loop der jaren zijn Aquamarijnen vaak van betekenis veranderd. De mummies werden samen met de steen begraven om een goede gezondheid te garanderen en pijn in het graf te verminderen.
Later, in de Middeleeuwen, werd de steen nu gebruikt als kristallen bol die de toekomst kon laten zien. Nog le droeg het voor bescherming, en het werd vooral gebruikt door zeelieden, aangezien velen Aquamarijnen zien als de stenen van de zee, en het zou dus veiligheid kunnen bieden aan degenen die op zee waren.

 

Check onze laatste berichten!