Alles wat je wilt weten over kettingen

Alles wat je wilt weten over kettingen

Welke ketting?

Welke ketting je kiest, hangt af van je persoonlijke stijl. Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs en vrouwelijks, is een dunne ketting met een schattige hanger de juiste keuze. Je kunt ook gaan voor een kralenketting. Als je van iets meer edgy houdt, is de panzerketting precies wat je zoekt! Deze ketting is er ook in vele breedtes, zodat je er een kunt kiezen die perfect bij je past.

Hoe dik moet een ketting zijn?

Hoe dik je ketting moet zijn, hangt alleen af van je persoonlijke stijl. Een dunne ketting geeft een meer eenvoudige en vrouwelijke uitstraling, terwijl een dikke ketting meer rustiek en mannelijk is. De meest voorkomende dikte voor een ketting is ongeveer 1 mm, maar het varieert ook afhankelijk van over welke ketting het verhaal gaat!

 zilveren ketting

Hoeveel weegt een ketting?

Het gewicht van een ketting is afhankelijk van de dikte, lengte en het materiaal van de ketting. Goud is bijvoorbeeld zwaarder dan zilver en zal daarom meer wegen.

Hoe maak je je ketting schoon?

Net als bij veel andere sieraden kun je je ketting schoonmaken met een milde zeepmix en een schone doek. Laat de ketting gewoon 10 minuten weken, spoel hem af in koud water en veeg hem vervolgens af met een schone doek.

panzer ketting

Wat is een ankerketting?

Zoals de naam al laat zien, zijn ankerkettingen, ook wel maritieme kettingen genoemd, geïnspireerd op ankerkettingen op schepen. De ankerketting is een gedurfde kettingstijl die met of zonder hanger gedragen kan worden.

Wat is het verschil tussen ronde en facet ankerketting?

Een facet ankerketting is een ankerketting die gefacetteerd is met vlakke randen. De ronde ankerketting is niet geschuurd tot een vlakke uitdrukking.

Wat is de meest voorkomende breedte voor ankerkettingen?

De meest voorkomende breedte voor ankerkettingen is ongeveer 1,3 mm.

guld kæde

Wat is een slangenketting?

De slangketting bestaat uit een reeks kleine ringen, platen of linten, die stevig zijn verbonden tot een gladde en slanke ketting. Vanwege hun semi-stijve structuur kunnen ze niet worden geknoopt. Ze vangen ook geen haar of pluisjes op.

Wat is de meest voorkomende breedte voor slangkettingen?

De meest voorkomende breedte voor slangenkettingen is 0,9 mm, maar of je deze breedte kiest of iets dikker is helemaal aan je eigen smaak.

 sølv kæde

Kun je hangers aan slangkettingen doen?

Je kunt je slangenketting gemakkelijk versieren met een leuke hanger. De slangketting is heel eenvoudig en daarom zal deze geen aandacht van de hanger trekken.

Check onze laatste berichten!