Onyx

Onyx

Onyx is de steen die vooral bekend staat om zijn volledig zwarte en zeer intense kleur. De edelsteen wordt echter niet alleen als zwart gevonden. Onyx kan zowel grijs als rood voorkomen, maar in feite ook met witte tinten.

Geschiedenis en mythen

Een onyx zou nuttig kunnen zijn voor alternatieve behandelingen. Het gaat om het toepassen van helende effecten. Er wordt gezegd dat de steen slechte en slechte energieën kan verwijderen. Het zal dingen in perspectief plaatsen en balans creëren.

Plaats

Deze edelsteen is op meerdere plekken in de wereld te vinden. Vooral in Brazilië, India en Zuid-Amerika komen veel Onyx voor.

Prijs en beoordeling

Onyx was in de oudheid een extreem populaire steen, maar sinds men vervolgens zowel synthetische onyx als de bewerkte steen begon te produceren, is de waarde ervan afgenomen.

Sieraden met Onyx

Onyx heeft een hardheid van 6-7, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gebruikt voor sieradengebruik.

De zwarte steen geeft het sieraad een klein randje en maakt het sieraad bijzonder. De onyxsteen kleedt zowel zilveren als gouden sieraden. Bij CHANTI hebben we een assortiment sieraden met Onyx, dus het is mogelijk om jouw perfecte match te vinden. U kunt hier direct naar de sieraden van Onyx gaan.

doubledouble

Veelgestelde vragen over Onyx

Wat is onyx?

Onyx is een steen die bekend staat om zijn volledig zwarte oppervlak. De steen is echter ook verkrijgbaar in andere tinten en valt op door uit vele lagen te bestaan, wat ook terug te zien is in de steen.

Het zijn vooral de zwarte onyxen die voor sieraden worden gebruikt. Onyx is al sinds de oudheid bekend, toen de steen werd gebruikt voor schalen, vazen etc. In die tijd was de steen erg gewild, maar pas toen er later machines werden ontwikkeld die met de steen konden werken, begon de prijs te dalen en werd hij vervolgens veel gebruikt voor sieraden.

Welke kleur is een onyx?

Meestal zien we de steen onyx als de volledig zwarte steen, maar hij is ook verkrijgbaar in roodachtige, grijsachtige en tot op zekere hoogte ook witte tinten.

Wat symboliseert een onyx?

De stenen onyx geeft een gevoel van verantwoordelijkheid, moed en zelfbeheersing. Onyx spreekt tot onze zintuigen en beschermt tegen negatieve emoties en gedachten.

Check onze laatste berichten!