Sieraden opslag

Sieraden opslag

Een sieradencollectie kan een van de meest gewaardeerde bezittingen in uw huis zijn. Niet alleen maken uw sieraden uw outfit voor een bepaalde gelegenheid compleet, sieraden kunnen vaak een hoge sentimentele waarde hebben. Om ervoor te zorgen dat je sieraden in topconditie blijven, moet je ze goed opbergen. De beste manier om sieraden op te slaan hangt af van uw collectie en de soorten opslagopties die u beschikbaar heeft. In dit artikel ontdek je hoe je sieraden en je kostbare spullen het beste kunt opslaan. 

 sieraden opslag

De juiste sieradenopslag hangt echt af van de kamer waarmee je gaat werken. Het maakt niet uit welke methode u kiest om uw sieraden op te slaan, er zijn een paar dingen die u moet beveiligen. Andere dingen, dat u uw sieraden beschermt tegen mechanische schade en vlekken, en dat u gemakkelijk uw mogelijkheden kunt zien. Hier zijn een paar populaire manieren om sieraden op te slaan: 

 - In een lage lade, met verschillende containers om verschillende stukken te scheiden. 

- In een sieradendoosje med zachte voering en compartiment speciaal gemaakt voor verschillende dingen. 

- Hangen aan de muur: als je ruimte tekort komt maar weinig muurruimte hebt, zijn er een aantal opties om je sieraden verticaal op te bergen. Zo kunnen staven, haken en stoffen notitieborden oplossingen bieden voor het bewaren van sieraden.  

Idealiter moeten sieraden worden opgeslagen in de originele tas of doos, omdat deze vaak speciale eigenschappen hebben die bij het stuk passen. Het kan echter zijn dat u merkt dat andere oplossingen beter voor u werken. 

 doubledouble

Sieraden opbergen 

Hoe je je sieraden opbergt, maakt uit hoe goed het mooi en glanzend blijft. Als het gaat om het opslaan van fijne sieraden, zijn er een paar belangrijke criteria om te overwegen. Ze moeten worden opgeslagen op een plaats die is: veilig en beveiligd, gemakkelijk toegankelijk en koud, evenals droog, omdat blootstelling aan warmte en vocht edelmetalen en stenen kan beschadigen. 

Opslag van gouden en platina sieraden 

Goud, inclusief roségoud en witgoud, is vrij kneedbaar. Dit betekent dat het gemakkelijk is om gouden sieraden te beschadigen of te krassen. Zelfs parels van andere sieraden kunnen schade aanrichten. Om dit te voorkomen, houd je goudstukken gescheiden van andere stukken. Platina, dat steeds populairder wordt in zowel damessieraden als herensieraden, is minder kneedbaar dan goud. Daarom zijn deuken en krassen iets minder zorgwekkend. Dat gezegd hebbende, platina sieraden moeten nog steeds zorgvuldig worden behandeld. 

 sieraden opslag

Zilveren Sieraden Opslag 

Een ding om speciale aandacht aan te besteden met sterling zilveren sieraden en accessoires is dat dit metaal gemakkelijk vuil kan worden. Vlekken kunnen worden veroorzaakt door vocht, maar ook door huishoudelijke chemicaliën. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gevonden in parfums en haarlak. Zilver moet volledig droog worden gehouden, dus omstandigheden van hoge luchtvochtigheid moeten worden vermeden. Bewaar ze gerust in sieradendoosjes bekleed met een materiaal dat ze beschermt. 

Conservering van diamanten juwelen en parels 

Diamanten, waaronder gekleurde stenen zoals zwarte diamanten, zijn extreem hard. In feite is diamant de hardste natuurlijk voorkomende stof op de planeet. Diamanten kunnen gemakkelijk krassen op fijne metalen, zoals goud, zilver en platina. Daarom moeten diamanten sieraden apart van andere sieraden worden opgeslagen. Bijvoorbeeld in een aparte ruimte of in een stoffen tas. Houd uw edelstenen en metalen uit de buurt van de badkamer of andere kamers met extreme temperatuurschommelingen, zoals net onder een open raam. Fijne sieraden moeten worden bewaard bij kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en idealiter een kamer met een lage luchtvochtigheid om vlekken te voorkomen. Het meest ideaal is om je sieraden op te bergen in sieradendoosjes, goed gesloten stoffen tassen en in een sieradendoosje. Op deze manier krassen de sieraden aan elkaar en voorkom je dat ze zonlicht en lucht krijgen. 

 doubledouble

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het over het algemeen geen goed idee om je sieraden in plastic zakken te bewaren. Plastic kan vocht vasthouden, wat sommige metalen en stenen kan beschadigen. Bovendien kan sommige kunststoffen chemicaliën bevatten die ook het oppervlak van sommige fijne metalen, edelstenen en parels kunnen beschadigen. 

Het op de juiste manier opbergen van uw fijne sieraden kan ervoor zorgen dat ze er altijd mooi uitzien en hun waarde behouden. Met wat planning en organisatie kunt u uw fijne sieraden voor onbepaalde tijd in uitstekende staat houden. Volg gewoon de bovenstaande tips en u kunt nog vele jaren genieten van uw favoriete sieraden. Als u geïnteresseerd bent in het investeren in een goede sieradendoos, kunt u hier enkele vinden. 

Check onze laatste berichten!