Reiniging van sieraden

Reiniging van sieraden

Reinigen en polijsten van sieraden

Ben je het ook zo zat om te zien hoe je mooie sieraden verpest worden door vuil? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij CHANTI hechten we veel waarde aan het verkopen van sieraden van hoge kwaliteit en het is onze wens dat je er jarenlang van kunt genieten.

Als u wilt dat uw sieraden langer meegaan, moeten ze met zorg worden gedragen. Maar af en toe merk je dat de sieraden vies worden, zeker als ze elke dag worden gebruikt. Er is echter hoop in het verschiet, want je kunt je sieraden thuis helemaal zelf schoonmaken.

diamanten creolen

Wanneer u uw gouden sieraden gebruikt, verliezen de edelmetalen hun glans: het oppervlak wordt dof en microdeeltjes vuil zetten zich af in de kleine scheurtjes op de sieraden. Om je sieraden er weer mooi en glanzend uit te laten zien, moet je weten hoe je je sieraden thuis schoonmaakt . U kunt hulp vragen bij een juwelierszaak waar de reiniging door specialisten wordt uitgevoerd. Dit kan echter zowel duur zijn, de wachttijd kan lang zijn. Afhankelijk van welke sieraden je wilt laten reinigen, kun je daarom overwegen om ze thuis schoon te maken. Sieraden moeten regelmatig worden schoongemaakt, vooral als ze elke dag worden gebruikt.

zilveren oorbellen met parels

Hoe maak je je sieraden schoon?

Het is een goed idee om de sieraden te onderzoeken voordat u begint met schoonmaken, b.v. welk edelmetaal en percentage van dit edelmetaal waarvan de sieraden zijn gemaakt. Dit kan u helpen bij het kiezen van de juiste reiniger voor alleen het sieraad dat u wilt laten reinigen. U moet zich er ook van bewust zijn of delen van het sieraad van een ander edelmetaal zijn gemaakt, of dat het sieraad stenen of parels heeft. Dit kan van invloed zijn op de manier waarop de sieraden moeten worden schoongemaakt, omdat elk materiaal een andere manier van reinigen vereist. Als algemene regel geldt dat de meeste edele metalen kunnen worden schoongemaakt met een beetje zeepsop.

doubledouble

Mochten één of meerdere van uw sieraden vuil zijn geworden, dan kunt u deze met voordeel reinigen met een ultrasoon reiniger. Deze behandeling slijt niet op de sieraden, en zelfs de meest ontoegankelijke haken in de sieraden worden vrijgemaakt van vet en vuil. Ultrasoon reinigen mag echter niet worden gebruikt op onbehandelde of poreuze edelstenen zoals parels, smaragden en opalen. U kunt uw sieraden laten reinigen met een ultrasone reiniger bij uw plaatselijke juwelier, of u kunt er zelf een kopen. Een ultrasoon reiniger kan ook gebruikt worden voor brillen, scheerapparaten en nog veel meer en is daarom een goede investering tegen een betaalbare prijs. Als je geen ultrasoon reiniger hebt, of geld wilt uitgeven aan schoonmaken, kun je je sieraden schoonmaken met een milde zelfgemaakte zeepoplossing.

hart oorbellen

Dit doe je door:

- Doe de sieraden in een mengsel van lauw water en gewoon afwasmiddel. Voel je vrij om de sieraden een nacht te laten staan.

- Vervolgens kunt u de sieraden voorzichtig schoonmaken met een nieuwe en zachte tandenborstel.

- Spoel de sieraden daarna af met koud water.

- Veeg de sieraden af met een zachte schuurdoek of een gewone universele doek.

- Om de sieraden weer te laten glanzen, kun je ook een echt sieradenpoetsdoekje gebruiken.

Vergulde en gerhodineerde sieraden zijn gecoat met een dun oppervlak van goud of gerhodineerd en daarom is het belangrijk dat ze extra voorzichtig worden behandeld. Veeg daarom alleen af met een doek en gebruik geen schuurcrème met schuurmiddelen, omdat dit de sieraden kan beschadigen.

doubledouble

Reiniging van zilveren sieraden

Zilveren sieraden zijn spectaculaire, modieuze, stijlvolle en praktische sieraden, die helaas vaak donker kunnen worden of hun glans en daarmee hun mooie uiterlijk verliezen. Zilveren sieraden kunnen oxideren en het zuur van zweet en bepaalde soorten medicijnen en hete perioden kunnen de sieraden zwart maken. Maak de sieraden daarom regelmatig schoon en poets ze op met een schoonmaakdoekje.

Alle sieraden kunnen worden gereinigd, maar er zijn verschillende producten die zilveren sieraden specifiek reinigen zodat ze weer kunnen glanzen. Zilverpoets- en poetsdoeken speciaal ontwikkeld voor zilveren sieraden kun je op meerdere plekken kopen. Daarnaast kunt u investeren in enkele servetten voor zilver en edele metalen. Er zijn echter andere methoden waarmee u uw zilveren sieraden thuis kunt schoonmaken, maar niet als ze bezet zijn met edelstenen. Het enige wat je nodig hebt is zilverpapier, een beetje zout en kokend water. Vorm een paar kleine balletjes zilverpapier en doe ze in een kleine kom met kokend water. Voeg een beetje zout toe en natuurlijk je zilveren sieraden. Laat de sieraden een paar minuten in de kom liggen en vupti - dan zijn je zilveren sieraden opgeknapt. Daarnaast kun je een stuk wollen stof ook bevochtigen met ammoniak en de zilveren sieraden eraf vegen.

 diamanten ring

Reiniging van gouden sieraden

Vindt u dat uw gouden sieraden dof en grijs worden? Dan komt het doordat het zilver, dat met het goud vermengd is, oxideert. Als je je gouden sieraden weer wilt laten glanzen, kun je zowel een ultrasoon reiniger als het zelfgemaakte zeepmengsel gebruiken om ze schoon te maken. Als uw sieraden daarentegen verguld zijn, moet u extra voorzichtig zijn en chemicaliën vermijden, omdat deze de coating van de sieraden kunnen slijten en in het ergste geval volledig kunnen verwijderen. Gebruik daarom lauw water en een schone en zachte tandenborstel om de sieraden voorzichtig schoon te maken. Vergulde sieraden verliezen na verloop van tijd hun glans en het kan daarom ook een goed idee zijn om uw plaatselijke juwelier ernaar te laten kijken, en evt. laat ze opnieuw vergulden.

vergulde sieraden

Zuivering van andere metalen

De meeste metalen zoals zilver, staal, aluminium en titanium kunnen het beste worden gereinigd door ze een paar minuten in een sopje te laten weken. Gebruik vervolgens een zachte tandenborstel om ze gemakkelijk te schrobben en veeg ze tenslotte af met een zachte doek. Eventueel kun je daarna een echt sieradenpoetsdoekje gebruiken, om de sieraden weer echt hun glans te geven.

Reiniging van diamanten juwelen

Diamanten zijn de hardste natuurlijke substantie op aarde. Het kan elke soort steen of metaal snijden, en koediamanten kunnen diamanten snijden. In feite moet het worden verwarmd tot tussen de 700-900 graden Celsius om een diamant te verbranden. Toch kan afgezette olie van de huid ervoor zorgen dat vuil zich ophoopt, waardoor deze bijna onverwoestbare edelsteen snel zijn sprankelende aantrekkingskracht verliest. Dus hoe kunt u uw diamant er op zijn best uit laten zien? Hier zijn enkele tips om uw diamant briljant te houden.

doubledouble

Bij het hanteren van een diamant blijven de oliën van je vingers aan het oppervlak van de diamant plakken, waardoor de glans en het vuur worden aangetast. Diamanten sieraden moeten daarom regelmatig worden schoongemaakt om het licht optimaal in de steen te breken. Sieraden met diamanten en edelstenen moeten aan de achterkant worden schoongemaakt, omdat vuil en aanslag de glans aanzienlijk kunnen verminderen, en ook hier is een zachte tandenborstel een goede remedie voor het schoonmaken.

Een eenvoudig plan om uw diamanten sieraad er mooi uit te laten zien, is om het een of twee keer per week in een zachte ontvettingsoplossing te laten weken, zoals water met een paar druppels mild afwasmiddel. Gebruik na het verwijderen van de diamant uit de reinigingsoplossing een zachte, schone tandenborstel om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. De tandenborstel moet nieuw zijn en exclusief gereserveerd voor het reinigen van je sieraden. Gebruik het om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken, zoals de achterkant van de diamant, waar de meeste olie en vuil worden verzameld. Breekbare spanningsinstellingen, waarbij de diamant op zijn plaats wordt gehouden door druk van de schacht, mogen niet krachtig worden geschrobd, dus wees voorzichtig met de tandenborstel. Diamanten zijn waterafstotend, maar door het water van de ring weg te blazen, voorkom je dat kalk uit het water op de diamant gaat zitten. Veeg uw diamanten sieraad vervolgens af met een zachte, pluisvrije doek. Het duurt niet lang, maar je zult elke keer dat je dat doet een duidelijke verandering zien.

Chloorbleekmiddel of schuurmiddelen zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen of tandpasta mogen nooit worden gebruikt bij het reinigen van diamanten juwelen. Chemicaliën zoals chloor kunnen sommige metalen beschadigen die worden gebruikt om goud te legeren voor diamantzettingen, en schuurmiddelen kunnen goud en andere metalen krassen.

doubledouble

Reiniging, onderhoud en opslag van manchetknopen

Manchetknopen dragen op gelijke voet met andere sieraden en vereisen daarom een goede opslag, reiniging en onderhoud. Manchetknopen zijn het gemakkelijkst schoon te maken door ze voor reiniging naar een juwelier te sturen, maar het kan ook thuis met een zachtharige tandenborstel, een mild afwasmiddel en een katoenen doek. Om de manchetknopen weer te laten glanzen, kun je ze gemakkelijk polijsten met een wattenstaafje gedrenkt in waterstofperoxide. Nadat u uw manchetknopen hebt schoongemaakt en gepolijst, moeten ze bij voorkeur worden bewaard in een juwelendoos, manchetknopendoos of iets dergelijks om zonlicht en lucht te vermijden, zodat ze niet oxideren of verkleuren. Manchetknopen bewaar je idealiter in aparte vakjes in bijvoorbeeld een juwelendoosje, zodat ze niet bekrast raken door contact met andere juwelen.

Opslag van sieraden

Hoe je je sieraden opbergt, heeft een grote invloed op hoe goed ze mooi en glanzend blijven. Houd je edelstenen en metalen uit de badkamer, of andere plaatsen met grote temperatuurschommelingen. Fijne sieraden moeten bij kamertemperatuur worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht en idealiter op een plaats met een lage luchtvochtigheid om zilvervlekken te voorkomen. Bewaar je sieraden daarom veilig en in het donker, om zonlicht en stoffen die de sieraden kunnen beschadigen te vermijden. Het meest ideaal is om ze op te bergen in juwelendoosjes, goed gesloten stoffen zakjes en in een juwelendoosje. Zo krassen de sieraden niet op elkaar en vermijd je zonlicht en lucht. Vind hier onze eigen juwelendoos.

doubledouble

Opslag van parels

Veel mensen zeggen dat parels mooier worden als ze worden gebruikt, en dat is ook zo. Vet en hitte van de huid kunnen de parels leven geven en als ze niet worden gebruikt, worden ze dof en dof. Men moet er echter nog steeds aan denken om voor zijn parelsieraden te zorgen, omdat verschillende dingen ervoor kunnen zorgen dat ze hun glans verliezen. Allereerst is het belangrijk om parels niet in luchtdichte zakken zoals plastic zakken te bewaren, aangezien parels een natuurproduct zijn dat moet kunnen "ademen" om hun glans te behouden. Daarnaast moet je voorkomen dat je parelsieraden in contact komen met cosmetische producten, schoonmaakmiddelen en te veel water. Hoewel ze in de oceaan worden gevormd, kan water de parel nog steeds beschadigen als het er elke dag mee in contact komt. Net als bij andere sieraden is het daarom een goed idee om de parelsieraden af te doen voordat je gaat douchen. Als je je parelsieraden echter wilt schoonmaken, heb je een beetje lauw water nodig om ze af te spoelen, waarna ze worden gedroogd en gepolijst met een zachte doek.

Onderhoud

Je hebt je sieraden niet nodig als je slaapt, douchet en sport, en het geeft ze onnodige slijtage. Chemicaliën die bij het baden en schoonmaken worden gebruikt, kunnen schadelijk zijn en aangezien we zware metalen via het zweet uitscheiden, kan dit ook de sieraden aantasten. Vermijd contact met make-up, parfum, haarlak, crèmes en dergelijke. Ze maken je sieraden dof of donker, dus wacht met het omdoen van de sieraden tot de producten volledig zijn opgedroogd. U kunt ook profiteren van het verwijderen van uw ringen voordat u de handen wast, omdat zeep de glans kan aantasten. Doe daarom de sieraden af wanneer u: sport, slaapt, een douche neemt, een bad neemt in de zee, schoonmaakt met schoonmaakmiddelen , in de tuin werkt, make-up opdoet, parfum opdoet, etc.

Veelgestelde vragen over het schoonmaken van sieraden

Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Je krijgt je sieraden gemakkelijk weer schoon en netjes, met weinig spullen die we allemaal in huis hebben. Je hebt lauw water, afwasmiddel, een schone tandenborstel en tot slot een schoonmaakdoekje nodig. De sieraden moeten in een kom met lauw water en een beetje afwasmiddel zitten. Daarna poets je de sieraden voorzichtig met de tandenborstel, en tot slot kun je de sieraden polijsten zodat deze weer helemaal schoon en glanzend is.

Hoe sieraden schoonmaken?

We weten allemaal dat onze sieraden er soms erg moe en versleten uit kunnen zien als ze lange tijd niet zijn schoongemaakt. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om onze sieraden er weer als nieuw uit te laten zien. Met lauw water, afwasmiddel en een zachte tandenborstel kunnen we de glans in onze vermoeide sieraden naar boven halen. Water en afwasmiddel moeten in een kom zijn en met elkaar worden gemengd. Dan moeten het sieraad of sieraad een paar minuten in de mix gaan en dan is je sieraad weer zo goed als nieuw.

Hoe gouden sieraden schoonmaken?

Het is mogelijk om onze gouden sieraden in enkele minuten te laten reinigen zodat ze er weer als nieuw uitzien. Een mengsel van lauw water en afwasmiddel is de beste keuze. De sieraden moeten nog even in de mix zitten, en als al het vuil nog niet weg is, kun je de sieraden voorzichtig poetsen met een zachte tandenborstel.

Hoe maak je een gouden ketting schoon?

Wanneer je gouden ketting weer netjes moet zijn, is de makkelijkste oplossing om een stuk zilverpapier met de glanzende kant naar boven in een kom te doen. Dan moet er een beetje sulfo in de kom zitten en kan er kokend water over worden gegoten. Dan kan de ketting even in het water. Pas op dat u uw vingers niet verbrandt bij het bijvullen van de ketting.

halsketting

Hoe maak je oude gouden sieraden schoon?

Als je gouden sieraden een meer matte en donkere uitstraling hebben gekregen, kun je ze op eenvoudige wijze weer goed krijgen. Het enige wat je nodig hebt is lauw water, afwasmiddel en een schoonmaakdoekje.

Hoe krijg je goud glanzend?

Als je gouden sieraden hun glans hebben verloren, kun je ze er met deze eenvoudige methode gemakkelijk als nieuw uit laten zien. Warm water, bakpoeder en afwasmiddel worden in een kom met elkaar gemengd, waarna je de gouden sieraden neer kunt zetten. Na een paar minuten kunt u voorzichtig een tandenborstel gebruiken om het laatste ding dat moet worden achtergelaten te verwijderen.

Hoe vergulde sieraden polijsten?

Vergulde sieraden zijn oppervlaktebehandeld en de kleur is daardoor erg kwetsbaar. Om de kleur het beste te behouden maar toch de mooie glans te krijgen, kun je het sieraad eenvoudig oppoetsen met een doekje.

Hoe maak ik mijn gouden sieraden schoon?

Alle sieraden worden geleidelijk een beetje moe en saai om naar te kijken, maar met een paar stappen krijg je de glans terug. Voeg in een kom lauwwarm water en een beetje afwasmiddel toe, daarna kan je je sieraad een paar minuten in het mengsel laten staan, dan krijgt je sieraad zijn glans terug.

vergulde armband

Hoe zilveren sieraden schoonmaken?

Als je zilveren sieraden een opfrisbeurt nodig hebben, kun je zilverpapier in een kom doen, met een handvol zout erin. Giet vervolgens kokend water in de kom en doe de sieraden even in het mengsel voordat je de sieraden kunt oppakken en spoel het af onder koud water. Zodra de sieraden droog zijn, moeten ze worden geschuurd om hun glans terug te krijgen.

Hoe krijg je je sieraad weer zilver?

Als we onze zilveren sieraden veel gebruiken, zullen ze vaak een beetje verkleuren door zweet op de huid wat het zilver aantast. Om deze verkleuringen te verwijderen, pak je zilverfolie, zout en warm water. Het moet allemaal samen met de sieraden een paar minuten in een kom of schaal en dan is het weer schoon.

Hoe zwarte vlekken op zilveren sieraden verwijderen?

We kunnen allemaal met zilveren sieraden knikken als erkenning dat onze sieraden zwart worden en verkleuren. Het is onder andere zuurstof en zweet die het zilver aantasten en vlekken veroorzaken. Gelukkig is het eenvoudig om de mooie uitstraling van de sieraden terug te krijgen. Zilverpapier in een kom, grof zout erop en kokend water erop. Daarna kunnen de sieraden een paar minuten in het mengsel, en dan zijn je sieraden weer schoon en netjes, zonder vlekken.

Hoe oxidatie op zilver verwijderen?

Wanneer zilveren sieraden en zilverwerk donkere vlekken krijgen, komt dat doordat het zilver onder andere reageert op zuurstof. Het kan heel vervelend zijn dat het zilver verkleurt, maar er zijn eenvoudige oplossingen voor dit probleem. We hebben allemaal water, zout en zilverpapier in huis en meer is echt niet nodig. Deze dingen moeten bij elkaar in een schaal, en dan moeten de sieraden of sieraden er ook in. Daarna moeten ze worden afgeveegd en eventueel geschuurd met een doek.

zilveren hoepels

Hoe zilver weer te laten glanzen?

De meeste mensen hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van verschillende zilverreinigers die je kunt gebruiken om je zilveren sieraden en zilverwerk te polijsten. Maar er is eigenlijk een veel gemakkelijkere en goedkopere manier om zilver te laten glanzen. Door zilverpapier, zout en heet water in een kom te doen, heb je een mengsel gemaakt dat net zo effectief is als zilverreiniger. De sieraden moeten even in het mengsel en daarna gedroogd en geschuurd worden met een doek.

Waar kun je zilver mee poetsen?

Als je zilveren sieraden verkleurd en zwart beginnen te worden, kun je ze in een paar minuten een geheel nieuwe en frisse look geven. Als je een stuk zilverpapier in een kom doet en een handvol grof zout erover strooit, heb je de basis voor wat je sieraden kan redden. Naast het mengsel giet je kokend water en dan moeten de sieraden naar beneden. Na een paar minuten moeten de sieraden omhoog en onder de koude kraan zodat de sieraden niet te heet worden wanneer je het laatste vuil kunt verwijderen met een schoonmaakdoekje.

Hoe zilver polijsten?

Het is niet alleen zilverreiniger die je sieraden kan laten glanzen als nooit tevoren. Zilverpapier, zout en kokend water horen in een kom bij je sieraden. Na een paar minuten zijn ze weer schoon en in orde.

Hoe maak ik mijn zilveren sieraden schoon?

Met een paar simpele dingen en een handleiding in 5 stappen kun je je zilveren sieraden weer schoon krijgen.

1. Neem een kom of schaal en leg een stukje zilverpapier op de bodem.

2. Voeg in de kom een handvol zout toe naast de folie.

3. Het kokende water moet in de kom of schaal worden gegoten.

4. De sieraden kunnen een paar minuten in het mengsel worden gedaan.

5. De sieraden dienen afgespoeld te worden met koud water en eventueel met een doek helemaal schoon te worden geschuurd.

zilveren armband met stenen

Hoe krijg ik mijn bestek netjes binnen?

Vergeet het staan met een poetsdoek en zilverreiniger om je zilverwerk weer schoon te krijgen. Met deze methode bent u enkele uren vrij om op uw zilverwerk te wrijven. Leg in een kom zilverpapier op de bodem en voeg dan 2 eetlepels bakpoeder en 2 eetlepels zout toe. Vervolgens wordt er kokend water over gegoten en wordt het omgemengd voordat het zilver erin wordt gedaan. Afhankelijk van hoe fijn en breekbaar je zilverwerk is, kun je de tijd in het water aanpassen. We raden echter aan om daar niet langer dan 30 minuten per keer te blijven liggen.

Waarmee kun je zilver zuiveren?

De eenvoudigste manier om je zilveren sieraden schoon te maken is door een mengsel van heet water, zout en een stuk zilverpapier in een kom te maken waar de sieraden een paar minuten kunnen liggen voordat ze kunnen worden opgepakt en gepolijst.

Hoe maak je zilveren kettingen schoon?

Onze zilveren kettingen kunnen gemakkelijk vuil, grijzig worden en hun glans verliezen als we ze gebruiken. Dit proces zal keer op keer gebeuren, maar we kunnen onze sieraden mooi houden door ze in een zoutmengsel te doen. Zout, folie en heet water moeten in een kom met elkaar worden gemengd waarna het sieraad er een paar minuten in kan voordat het weer opgepoetst en gepolijst moet worden met een doek.

Hoe bewaart u uw sieraden?

Om de kwaliteit van uw sieraden te behouden, kunt u uw sieraden het beste bewaren in sieradendoosjes of juwelendoosjes. Zo vermijdt je sieraad teveel zonlicht en lucht. Het meest ideale is ook dat je sieraden apart worden opgeborgen, zo voorkom je ook krassen.

sieraden dozen en dozen

Hoe lang gaan vergulde sieraden mee?

De duurzaamheid van vergulde sieraden is zeer variabel en hangt vooral af van hoeveel je ze gebruikt en hoe goed je ze verzorgt. Door ze goed op te bergen, uit te doen als je gaat sporten, slapen en baden verleng je de houdbaarheid. Het vergulde oppervlak van sieraden is echter behandeld en daarom zal de kleur na verloop van tijd worden afgekrabd.

Hoe zilveren sieraden bewaren?

U kunt ervoor zorgen dat uw sieraden een lange levensduur hebben door er goed voor te zorgen. Wanneer je je sieraden niet gebruikt, is het een goed idee om ze in een sieradendoosje of juwelendoosje te laten liggen zodat ze donker kunnen liggen en krassen voorkomen.

Hoe gouden sieraden bewaren?

Je sieraden zijn graag donker en luchtdicht. Een juwelendoosje of juwelendoosje is ideaal om de levensduur van uw juwelen te verlengen en ervoor te zorgen dat de kwaliteit goed blijft.

Check onze laatste berichten!