Alle kennis over zirkoon

Alle kennis over zirkoon

De zirkonia is een zeer populaire steensoort voor sieraden. Het kan gemakkelijk worden verward met de diamant, maar tegen voordelige prijzen. De lichtstroom van de zirkonia is vergelijkbaar met die van de diamanten en geeft het een exclusieve uitstraling.

De kwaliteit van de zirconia is hoog en daarom is de steen zeer geschikt voor sieraden.

Wat zijn zirkonia-stenen?

Zirkoon is een edelsteen die van nature wordt gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar het is niet typisch degene die we in sieraden vinden.

Een zirkonia is eigenlijk de meest populaire vorm van "zirkoon", omdat het niet zo kwetsbaar is en veel glanzender is dan een zirkoon uit de natuur. Een zirconia is een synthetische edelsteen van zirconia die veel eigenschappen heeft die andere edelstenen niet altijd bevatten. Een van de grootste kwaliteiten die de zirconia met zich meebrengt, is de hardheid en het uiterlijk, dat met het blote oog kan worden verward met een diamant, maar tegen een veel lagere prijs. Omdat een zirconia kunstmatig wordt gemaakt, zal de kwaliteit en het uiterlijk vaak hetzelfde zijn en zijn er dus geen grote prijsschommelingen.

De zirkonia-stenen zijn relatief hoog op de schaal van Mohs , omdat ze een hardheid van 8,5 hebben - ter vergelijking, een diamant is 10.

De Cubic zirconia is wereldwijd een populaire steen, en wordt daarom vaak CZ genoemd - een afkorting voor het Engelse Cubic Zirkonia.

 lange oorbellen met zirkoon

Diamant of zirkonia?

Van een zirkonia wordt vaak gezegd dat het een imitatie van een diamant is. Dit is gedeeltelijk waar, want een zirkonia lijkt zoveel op een diamant dat de meeste mensen het verschil helemaal niet zouden kunnen zien. Als je een getraind oog hebt, is het gemakkelijker om de verschillen tussen een zirkonia en een diamant te vinden. Ten eerste is een zirkonia iets zwaarder dan een diamant. Daarnaast is een zirconia ook wat transparanter en heeft een lagere glans. Het klinkt als grote verschillen, maar met het blote oog kun je het verschil tussen de twee stenen niet zien.

Uiterlijk van zirconia

Een zirconia staat bij de meeste mensen bekend om hun witte kleur, die lijkt op die van de diamant. De zirkonia is echter verkrijgbaar in talloze kleuren. Bij CHANTI vind je zirconia in 12 verschillende kleuren, dus er is voor ieder wat wils.

Een zirconia kan op veel verschillende manieren worden geschuurd, maar de meest voorkomende zijn facetten en briljant geslepen . Om een diamant zo goed mogelijk te imiteren, zal men een zirconia meestal briljant slijpen. Het is echter net zo populair om een sieraad te hebben met een zirkonia die gefacetteerd is. Wanneer de steen gefacetteerd is, heeft hij iets rondere randen dan wanneer hij briljant geslepen is.

 hart oneindigheid sieraden

De waarde van zirkonen

Er is een groot prijsverschil tussen een zirkoon en een zirkonia. Een zirkoon is, zoals eerder vermeld, een edelsteen die van nature wordt gemaakt. Dit maakt de prijs natuurlijk veel hoger dan de prijs van een kunstmatig gemaakte zirconia.

Omdat de zirconia in fabrieken op verschillende plaatsen over de hele wereld wordt geproduceerd, is het mogelijk om de prijs van dit type edelsteen laag te houden. De kwaliteit van de zirkonia, die om dezelfde reden altijd hoog zal zijn, kan echter niet worden verward. 

Bij CHANTI hebben we een grote selectie sieraden met zirkonia tegen zeer redelijke prijzen. De waarde van de sieraden hangt voornamelijk af van de rest van het materiaal van de sieraden, en hiermee kan men sieraden met zirkonia's in alle prijsklassen vinden.

ring aan de vinger

Zirkonia sieraden

Sieraden met zirkonia zijn ongelooflijk wijdverbreid in de sieradenindustrie, omdat hun kwaliteit en uiterlijk dicht bij die van diamanten liggen, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. De zirkonia wordt gebruikt voor allerlei sieraden, en voor goud, zilver, verguld zilver en wit goud. Dit betekent dat alle mogelijkheden om jouw perfecte sieraad te vinden open staan.

Mocht je in december jarig zijn, dan is er nog een reden om een sieraad met zirkonen erin te kiezen: het is de geboortesteen, die geluk zou brengen aan degenen die het dragen.

Bij CHANTI vind je een ruime keuze aan sieraden met zirkonia steentjes, hier zijn ze ook in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar en vind je hier.

Veelgestelde vragen over Zirconia

Is zirkoon een edelsteen?

Een zirkoon die uit de natuur komt, kan worden beschouwd als een edelsteen. De meest populaire vorm van "zirkoon" is echter de zirkonia, een synthetische edelsteen en daarom geen edelsteen.

Wat zijn witte zirkonen?

Zirkonen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder: wit, bruin, groen, blauw en rood. De witte zirkonen zijn de edelsteen die het meest op een diamant lijkt.

Waar zijn zirkonen van gemaakt?

Zirkonen gemaakt van een mineraal genaamd zirkoniumsilicaat .

Wat symboliseert een zirkoon?

Een zirkoon kan helpen bij het behalen van succes omdat het harmonie kan creëren en mentale vermogens kan ontwikkelen, zoals concentratie en het vermogen om de juiste beslissingen te nemen.

 

Check onze laatste berichten!