Alles wat je wilt weten over ringen

Alles wat je wilt weten over ringen

Welke ring moet ik kiezen? 

Als je naar ringen kijkt, is het goed om te weten naar wat voor soort ring je echt op zoek bent. Bedenk welk materiaal je het mooist vindt, of de ring met edelstenen moet zijn of niet, etc. Daarnaast is het goed om de ringmaat te kennen. Lees onze ringmaatgids zodat u de juiste ring kunt vinden. 

Wat is een zegelring? 

Zegelringen werden oorspronkelijk gebruikt om brieven en documenten te verzegelen, maar zijn sindsdien een fashion statement geworden. Zegelringen worden daarom vaak gegraveerd met een soort zegel, en ze zijn groter en massiever dan traditionele ringen. Er zijn veel soorten zegelringen, maar je zult ze vaak zien met gravure van initialen, logo's of wapenschilden. 

vergulde ringen in juwelendoosje

Hoe maak je een ring schoon? 

Net als bij veel andere sieraden kun je je ringen schoonmaken met een milde zeepmix en een schone doek. Laat je ring gewoon 10 minuten weken, spoel hem af in koud water en veeg hem vervolgens af met een schone doek. 

Wat betekent solitaire ring? 

Een solitaire ring is ringen met een diamanten embout in grijpvoet. Er zijn veel verschillende soorten solitaire ringen, en je kunt er een brede selectie van vinden in verschillende prijsklassen op CHANTI.dk 

 ring aan de vinger

Wat betekent alliance ring? 

Alliantieringen zijn ringen met een rij gelijke edelstenen die in de ringrail zelf zitten. Je kunt alliantieringen krijgen met een of meer edelstenen - ook met verschillende soorten edelstenen in dezelfde ring. 

Waarom zijn solitaire ringen zo duur? 

Veel solitaire ringen zijn duur, omdat ze meestal gemaakt zijn van echt goud of witgoud met een diamant. Ze hoeven echter niet zo duur te zijn als  ze in goud en met diamanten moeten worden gemaakt. Bij CHANTI vind je een ruime keuze aan prachtige solitaire ringen in verschillende prijsklassen. 

doubledouble

Waar is een ring van gemaakt? 

Er is geen regel voor welke ringen gemaakt moeten worden, maar meestal wordt goud of zilver gebruikt. Je moet precies kiezen wat je leuk vindt! 

Waar is een ringsymbool van? 

Door hun vorm, een cirkel zonder begin of einde, symboliseren ringen oneindigheid. Ringen worden al lang gebruikt als symbool van vriendschap en liefde. Daarom worden ringen gebruikt voor verloving en bruiloft. 

vergulde ringen

Hoeveel ringen mag je dragen? 

Er zijn absoluut geen regels voor hoeveel ringen je mag dragen. Sommigen gaan volledig zonder ringen, terwijl anderen je vingers ermee vullen - het is helemaal aan jou! 

Wanneer is een ring te groot? 

Ringen moeten goed aan de vinger worden bevestigd, zodat ze niet loskomen, maar ze mogen natuurlijk ook niet aanspannen. Een ring van de juiste maat wordt aan je vinger bevestigd wanneer je je hand beweegt, maar is gemakkelijk weer uit te trekken. Als u twijfelt over uw ringmaat, kunt u onze ringmaatgids lezen. 

diamanten ring

Wanneer is een ring te klein? 

Ringen moeten goed aan de vinger worden bevestigd, zodat ze niet loskomen, maar ze mogen natuurlijk ook niet aanspannen. De juiste maat ring wordt aan je vinger bevestigd wanneer je je handen beweegt, maar is gemakkelijk weer uit te trekken. Als u twijfelt over uw ringmaat, kunt u onze ringmaatgids lezen. 

Hoe onderhoud ik mijn ringen? 

Om je ringen te onderhouden , is het belangrijk om ze uit de buurt van direct zonlicht te bewaren. Idealiter een donkere plek met een lage luchtvochtigheid, zoals bijvoorbeeld in een sieradendoosje. Daarnaast is het een goed idee om je sieraden uit te doen wanneer je bijvoorbeeld sport, slaapt, een douche neemt, schoonmaakt en voedsel uitzet. 

doubledouble

Aan welke vingers heb je ringen? 

Er is geen regel voor welke vingers je je ringen moet dragen. Als het gaat om verlovings- en trouwringen, is er een traditie in Denemarken dat de verlovingsring aan de linker ringvinger wordt gedaan en de trouwring aan de rechter ringvinger. 

Waarom schuurt mijn ring af? 

Als je ring eraf wrijft, komt dat omdat het koper in de legering van de ring wordt "geëtst" door zouten uit de huid. Deze zouten worden uitgescheiden bij het zweten, waardoor de sieraden oxideren. 

diamanten ringen

Kun je slapen met ringen om? 

Om de mooie glans van de ring te behouden, raden we je aan om je ringen uit te doen als je slaapt. Daarnaast kan het een goed idee zijn om ze uit te doen bij het sporten, douchen en koken. 

Hoe ringmeter te gebruiken? 

Om een ringmeter te gebruiken, plaatst u gewoon een ring op de meter en leest u de grootte ernaast af. Bij CHANTI gebruiken we de ringmaatschaal met de rode cijfers. Ga bij een brede ring voor de onderrand van de ring. 

een ring meten

Wanneer zijn de vingers het dikst? 

Allereerst zijn de vingers meestal "groter" op je dominante hand. Bovendien zijn de vingers meestal groter als het heet is. Het is daarom belangrijk om rekening mee te houden bij het meten van je ringmaat. 

Welke vinger dragen mannen een ring? 

In het geval van een trouwring wordt deze meestal aan de rechter ringvinger gedragen. Als het gewoon een "normale" ring is, is er geen regel voor waar de ring moet zitten - het is allemaal aan jou! 

Hoe meet je een ringmaat? 

Er zijn veel verschillende methoden om je ringmaat te meten. Lees onze ringmaatgids en vind uw groefmaat. 

ringmeter

Hoe meet je je vinger aan een ring? 

Als je twijfelt over je ringmaat, kun je eenvoudig de omtrek van je vinger meten. De omtrek in mm komt overeen met uw ringmaat, bijv. Als de omtrek van je vinger 56 mm is, gebruik je maat 56. 

Wat is de kleinste ringmaat? 

Er zijn veel verschillende ringmaten, maar de kleinste van de meest voorkomende maten voor vrouwen is maat 48. 

Wat is maat 48 gelijk aan in ring? 

Maat 48 is de kleinste van de gangbare ringmaten voor vrouwen. Dit betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 15,28 mm, en het komt overeen met een maat XXS. Maat 48 komt overeen met een maat 4,5 in Amerikaanse maten. 

 sieraden in sieradendoosje

Wat is maat 49 gelijk aan in ring? 

Maat 49 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 15,60 mm, en het komt overeen met een maat XXS. Maat 49 komt overeen met een maat 5 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 50 gelijk aan in ring? 

Maat 50 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 15,92 mm, en dit komt overeen met een maat XXS/XS. 

Wat is maat 51 gelijk aan in ring? 

Maat 51 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 16,23 mm, en het komt overeen met een maat XS. Maat 51 komt overeen met een maat 5,5 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 52 gelijk aan in ring? 

Maat 52 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 16,55 mm, en het komt overeen met een maat XS/S. Maat 52 komt overeen met een maat 6 in Amerikaanse maten. 

 bel bij de hand

Wat is maat 53 gelijk aan in ring? 

Maat 53 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 16,87 mm, en het komt overeen met een maat S. Maat 53 komt overeen met een maat 6,5 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 54 gelijk aan in ring? 

Maat 54 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 17,19 mm, en dit komt overeen met een maat S/M. 

Wat is maat 55 gelijk aan in ring? 

Maat 55 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 17,51 mm, en het komt overeen met een maat .M. Maat 55 komt overeen met een maat 7 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 56 gelijk aan in ring? 

Maat 56 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 17,82 mm, en het komt overeen met een maat .M/L. Maat 56 komt overeen met een maat 7,5 in Amerikaanse maten. 

 eenvoudige ringen

Wat is maat 57 gelijk aan in ring? 

Maat 57 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 18,14 mm, en het komt overeen met een maat L. Maat 57 komt overeen met een maat 8 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 58 gelijk aan in ring? 

Maat 58 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 18,46 mm, en het komt overeen met een maat L/XL. Maat 58 komt overeen met een maat 8,5 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 59 gelijk aan in ring? 

Maat 59 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 18,78 mm, en dit komt overeen met een maat XL. Maat 59 komt overeen met een maat 9 in Amerikaanse sedaten. 

Wat is maat 61 gelijk aan in ring? 

Maat 61 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 19,42 mm, en dit komt overeen met een maat XL. Maat 61 komt overeen met een 9,5 in Amerikaanse maten. 

Wat is maat 62 gelijk aan in ring? 

Maat 62 betekent dat de ring een binnendiameter heeft van 19,71 mm, en het komt overeen met een maat XXL. Maat 62 komt overeen met een 10 in Amerikaanse maten. 

Wat betekent een ring aan de wijsvinger? 

Voor velen symboliseert een ring aan de wijsvinger macht en trots. U kunt echter zelf kiezen aan welke vingers u ringen draagt - het is allemaal aan u! 

Check onze laatste berichten!