Alles wat je wilt weten over armbanden

Alles wat je wilt weten over armbanden

Hoe maak je je armband schoon? 

Net als bij veel andere sieraden kun je je armband schoonmaken met een milde zeepmix en een schone doek. Laat de armband gewoon 10 minuten weken, spoel hem af in koud water en veeg hem vervolgens af met een schone doek. 

tennisarmband

Hoe groot moet een armband zijn? 

Hoe groot je armband moet zijn, hangt af van zowel de grootte van je pols als hoe strak of los je de armband wilt laten zitten. De vuistregel voor het vinden van je armbandmaat is: de omtrek van je pols strak gemeten, plus 2 cm. Dit is de ideale armbandmaat voor jou. 

Kunnen mannen armbanden dragen? 

Armbanden zijn een van de meest voorkomende sieraden voor mannen. Als je op zoek bent naar een rustieke of 'mannelijke' armband voor een man, kun je voordelig gaan voor een leren armband of een dikke ketting. Bij CHANTI hebben we een grote selectie armbanden voor heren.  

madeliefje armband

Hoe breed is een pols? 

De breedte van de pols varieert sterk. Als je twijfelt over hoe breed je pols is, kun je deze meten met een meetlint. Als je geen flexibel meetlint hebt, wikkel je een touwtje om je pols, houd je het touw vast waar het om je pols reikt en meet je het touwtje. 

Hoe doe je zelf armbanden om? 

Het is het gemakkelijkst om iemand anders te laten helpen met het omdoen van armbanden, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf doen. Het makkelijkste is om de armband over je pols te doen zodat je gemakkelijk bij de sluiting kunt komen, waardoor je de armband met de andere hand sluit. Het is niet helemaal gemakkelijk, maar met een beetje oefening zou het geen probleem moeten zijn. 

Hoe sluit ik mijn armband? 

Het is het makkelijkst om iemand anders te laten helpen met het omdoen van armbanden, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf doen! Het makkelijkste is om de armband over je pols te doen zodat je gemakkelijk bij de sluiting kunt komen, waardoor je de armband met de andere hand sluit. Het is niet gemakkelijk, maar met een beetje oefening zou het geen probleem moeten zijn. 

vergulde armband met parels

Hoe moet een armband zitten? 

Een armband mag niet te strak of te los zitten. Je armband past goed als hij iets om de pols kan bewegen, zonder last te hebben of een plons te maken. U kunt uw armbandmaat meten door eenvoudig de omtrek van uw pols te meten. 

Hoe maak je je gouden armband schoon? 

Net als bij veel andere sieraden kun je je gouden armband schoonmaken met een milde zeepmix en een schone doek. Leg de gouden armband gewoon 10 minuten in de devlek, spoel hem af in koud water en veeg hem vervolgens af met een schone doek. 

  armband met stenen

Check onze laatste berichten!