De edelsteen Topas

De edelsteen Topas

Zilver Topas is een volledig kleurloze steen die geen enkele behandeling heeft ondergaan. Om kleur aan de Topas-stenen toe te voegen, worden ze ofwel met warmte behandeld of bestraald. Dan kunnen de kleuren veranderen in onder andere blauw, goud en roze.

De meest populaire kleur van Topas, is blauw. Hier kenmerken onder andere de kleuren “London blue ” en “Swiss blue ” de markt.

Geschiedenis en mythen

Vroeger waren alleen de gouden topasen het populairst. Het waren vooral de Egyptenaren die de kleuren herkenden, omdat men geloofde dat het zijn warme en gouden kleur kreeg van de zonnegod Ra. Sindsdien hebben de Romeinen genoten van Topas, waarvan zij denken dat het verbonden was met Jupiter.

Plaats

Topaasstenen zijn op veel plaatsen in de wereld te vinden. Beide verschillende plaatsen in Europa, Afrika, Rusland en vele andere plaatsen.

Waardering en prijs

Topaas is een van de moeilijkste edelstenen omdat het een hardheid heeft van 8 op 10 op de schaal van Mohs. Hoewel de hardheid van de Topas Steen hoog is, kan deze gemakkelijk in stukken worden gebroken en moet er dus voor gezorgd worden als je ze in een sieraad draagt.

Sieraden met Topaz

Bij CHANTI hebben we een grote keuze aan sieraden met Topas. De fijne blauwe kleur geeft een bijzonder en uniek tintje aan de sieraden. Topas heeft een goede duurzaamheid als je je sieraden goed behandelt. Geen enkele edelsteen is bestand tegen stoten en schokken.

Topaas is de geboortesteen voor de maand november, daarom is deze steen ideaal voor jou die in november geboren is.

 doubledouble

Veelgestelde vragen over Topas

Wat is een Topaas?

Een Topas is een edelsteen die in de middeleeuwen echt van de grond kwam toen men dacht dat hij speciale krachten had. De meeste Topas-stenen zijn kleurloos, maar ze kunnen tinten van verschillende kleuren hebben, en vooral de tinten blauw zijn populair.

Is Topaas een edelsteen?

De edelsteen Topas heeft een hardheid van 8, maar kan gemakkelijk barsten en breken als hij wordt blootgesteld aan harde klappen of iets dergelijks.

Een Topas is er in veel verschillende maten. Ze zijn meestal erg klein als ze voor sieraden worden gebruikt, maar de steen kan zelfs groot zijn en enkele kilo's wegen.

Wat betekent Topas?

Een Topas-steen is een helende en stimulerende steen die ons bewustzijn van de daden van het leven vergroot. Het zoekt de plaatsen in het lichaam op die genezing nodig hebben en de steen Topaas maakt deel uit van de twaalf borstplaatstenen die zijn gewijd aan de poorten van het Paradijs, waar de twaalf engelen de wacht houden.

Welke kleur heeft een Topaas?

In pure vorm is een Topas wit, dat wil zeggen wat als transparant kan worden beschouwd, maar verschillende mineralen kunnen de steen andere tinten geven. Het is vooral de blauwe tint die populair is, maar ook de roze is erg gewild. Het is echter zeer zeldzaam en moeilijk te verkrijgen.

Check onze laatste berichten!