Saffier

Saffier

We kennen allemaal de blauwe en zeer begeerde edelsteen Saffier. Hoewel de meesten van ons het alleen kennen als de zeer diepe blauwe steen, zijn er eigenlijk Saffieren die andere kleuren hebben en zelfs volledig kleurloos. Saffier en robijn behoren tot dezelfde familie en zijn afkomstig van hetzelfde mineraal genaamd Korund. Het is ijzer en titanium die Korund de blauwe kleur geven, in tegenstelling tot chroom dat de steen rood maakt, waardoor het een robijn wordt. Zowel saffier als robijn zijn enkele van de meest begeerde stenen. Dit komt mede door hun zeldzaamheid en unieke kleuren.

Geschiedenis en mythen

De kleur van de Saffier wordt koningsblauw genoemd, wat te maken heeft met het feit dat saffier veel gebruikt is voor de koninklijke sieraden. De steen betekent zelfs trouw en waarheid. De betekenis van de saffier is de afgelopen eeuwen veel veranderd, in het oude Griekenland geloofde men dat de steen kon beschermen tegen de afgunst van anderen, en daarom werden ze veel gebruikt door de rijken. In de middeleeuwen had de steen de betekenis dat hij de zegeningen van het koninkrijk der hemelen kon verkrijgen.

Waardering en prijs

De kwaliteit van de saffier wordt beoordeeld op maat, kleur en zuiverheid. De mooiste kleur heet "Blue Velvet" of "Blue Cornflower", en het is de volledig koningsblauwe kleur. Het zijn echter niet alleen de donkere saffieren die een hoge waarde hebben. Ook de saffieren met roze, oranje en lichtblauwe kleuren kunnen zeer gewild zijn en hier zijn de insluitsels geen nadeel voor de steen. Integendeel, ze geven massage leven aan de steen en creëren lichtflitsen.

doubledouble

Plaats

Je vindt Saffier op meerdere plekken in de wereld, maar de grootste opgravingen zijn o.a. in Kasjmir en in Sri Lanka. Kashmir staat bekend om de donkere en koningsblauwe stenen en Sri Lanka staat vooral bekend om de lichtere pastelkleuren.

Sieraden met Saffier

Bij CHANTI hebben we een grote selectie sieraden met Saffier. Je vindt er onder andere zowel blauwe als roze Saffier. Beide kleuren zijn goed geschikt voor zowel gouden, vergulde gouden, witgouden als zilveren sieraden. Deze edelsteen heeft een hardheid van 9, wat hem uitermate geschikt maakt voor sieraden. Saffier kan worden gebruikt voor zowel ringen als armbanden, zonder de grotere zorg omdat de steen een extreem hoge duurzaamheid heeft. Het is echter belangrijk om sieraden met Saffier toch goed te verzorgen, aangezien geen enkele edelsteen aan harde klappen en schokken mag worden blootgesteld.

Veelgestelde vragen over Saffier

Wat is een Saffier?

Een Saffier is eigenlijk dezelfde steen als een robijn. Deze steen wordt een korund genoemd en het is de kleur van de steen die bepaalt of het een robijn of een Saffier kan worden genoemd. De meesten van ons denken dat een Saffier alleen de volledig koningsblauwe kleur heeft, maar eigenlijk zijn Saffieren ook in andere kleuren verkrijgbaar. Het kan paars, roze, roze en oranje zijn. De enige kleur die een Saffier niet kan hebben is helemaal rood - dan is het een Robijn. Een saffier, of een Korund, is het op één na hardste natuurlijke mineraal ter wereld.

doubledouble

Welke kleur heeft een Saffier?

De meesten van ons kennen de saffier als de zeer diepe koningsblauwe steen, maar een Saffier kan ook andere kleuren hebben. In feite kan de kleur variëren van geel, tot oranje en roze en uiteindelijk tot de volledig donkerblauwe kleur.

Wat is de naam van de blauwe edelsteen?

De blauwe edelsteen, die altijd een zeer exclusieve en bijna koninklijke uitstraling geeft, is de edelsteen Saffier.

Wat betekent blauwe Saffier?

De saffier symboliseert vooral trouw en liefde. Afhankelijk van de kleur van de steen kan de betekenis iets afwijken. Alle kleuren hebben gemeen dat de steen vreugde en geluk brengt.

Waar staat Saffier symbool voor?

Een Saffier kan voor sommigen een symbool van welvaart zijn, omdat deze steen algemeen wordt erkend als een koninklijke steen. Het kan worden gedragen als bescherming tegen de vijand.

Check onze laatste berichten!