Trouwringen

Trouwringen

Algemeen over trouwringen 

De trouw- en verlovingsring is al lang geleden in het Romeinse Rijk gebruikt. Hier symboliseerde de vorm van de ring – de cirkel zonder begin of einde – eeuwigheid en trouw. Het gebruik werd opgenomen in de katholieke kerk en later met het christendom over de hele wereld verspreid. In de jaren 1300 bereikte deze gewoonte om trouwringen uit te wisselen ook het noorden, maar alleen met de edelen. Pas rond 1900 werd het gebruik op grote schaal gebruikt. Tegenwoordig wisselen maar weinig mensen niet zowel verlovings- als trouwringen uit. De meningen zijn verdeeld over welke hand de trouwring moet zitten. Een regel is dat het op de ringvinger van de linkerhand moet zitten, omdat men geloofde dat een ader rechtstreeks van het hart naar de vinger liep. Anderen geloven dat de trouwring aan de rechterhand moet zitten, omdat het degene is die wordt gebruikt voor de belofte van trouw in de kerk. 

trouwringen in goud

In Denemarken is het normaal om de trouwring aan de rechterhand te hebben en een eventuele verlovingsring aan de linkerhand. De meest traditionele keuze van trouwring is een perfect gladde effen gekleurde ring voor beide partijen in het huwelijk, meestal met de datum en de naam van de partner gegraveerd aan de binnenkant. In de afgelopen tijd is het echter normaler geworden voor vrouwen om een ring met een of meer stenen te kiezen, en zowel vrouwen als haringen zijn verkrijgbaar in veel verschillende en fantasierijke ontwerpen. Ook kies je zelf welke tekst je in de ringen wilt graveren, als je dat al wilt. Sommigen kiezen ervoor om een citaat, spreekwoord of korte zin te laten graveren, wat een speciale betekenis heeft voor het paar. 

doubledouble

Welke trouwringen moet je kiezen? 

Je moet je trouwringen elke dag dragen en het is daarom belangrijk dat je de juiste ringen vindt. Bedenk allereerst wat je stijl is. Wil je een eenvoudige en praktische ring, of moet deze gevuld zijn met edelstenen? Er zijn geen regels over hoe een trouwring eruit moet zien, dus je kunt kiezen welke soort je het beste bij je past. 

Als je edelstenen in de ringen wilt, moet je ook uitzoeken welke. De meest gebruikte edelsteen voor trouwringen is de diamant. Daarnaast worden robijnen, saffieren, smaragden of toermalijnen gebruikt. Diamanten kunnen duur zijn, en u kunt daarom voordelig kiezen voor meerdere kleine diamanten in plaats van één grote. Het kan de ring een exclusieve uitstraling geven.  Vervolgens moet u overwegen welk slijpen u wilt, en we raden u aan dat dit niet is waar u compromissen sluit. Het slijpen laat het licht reflecteren, waardoor de steen die sprankelende uitstraling krijgt. Er zijn verschillende slijpvormen waarover je hier kunt lezen in de diamantgids van Vore. 

trouwringen in proefdoos

Welk metaal je voor de ringen wilt is ook een belangrijke beslissing. Goud is een van de meest duurzame metalen en kan daarom een goede keuze zijn. Witgoud is helderder en kan een hele mooie achtergrond geven als je stenen in de ringen hebt gekozen. Als je van de felle kleur van witgoud houdt, maar een beetje wilt besparen, kun je gemakkelijk zilver kiezen. Dit metaal is echter iets zachter en krijgt daardoor makkelijker patina. In onze trouwringen wordt 925 zilver gebruikt, wat een zeer zuivere legering is. Je kunt ook kiezen voor titanium, wat een goedkopere optie is. Titanium is duurzaam en helder, maar kan na verloop van tijd een donkerdere kleur krijgen dan platina en witgoud. 

Er zijn dus veel dingen om te overwegen bij het kiezen van trouwringen. Het is een belangrijke beslissing omdat de sieraden de rest van je leven gedragen moeten worden. Wij raden u aan om een sample box bij u te kopen, zodat u zeker weet dat u de juiste maten en diktes heeft gekozen. 

doubledouble

Trouwringen bij CHANTI  

Bij CHANTI zijn we ons ervan bewust dat de aankoop van trouwringen een grote en belangrijke beslissing is, en op basis hiervan bieden we aan dat u gratis een monsterdoos kunt ontvangen voordat u de definitieve beslissing neemt. De monsterbox bestaat uit:  

- Een voorbeeldset van de ringen waarin u geïnteresseerd bent. Deze ringen zijn in standaardmaten en hebben dus niets te maken met de ingevoerde maten. De sample set wordt simpelweg gebruikt om naar het ontwerp te kijken.  

- Vingermeters van de juiste breedte om uw maten te meten. De ringen zijn leverbaar in de maten 46 t/m 75 en wij kunnen halve maten maken. Houd er echter rekening mee dat als u ringen in zeer grote maten bestelt, de prijs iets hoger kan zijn dan op de website wordt geadverteerd, omdat er meer goud moet worden gebruikt bij de productie hiervan. Als dit het geval is, wordt er contact met u opgenomen en krijgt u de mogelijkheid om de aankoop te annuleren.  

- Retourenvelop en pakketetiket, zodat u niet hoeft te betalen voor de retourvracht. Het pakket hoeft alleen maar te worden afgegeven bij het postkantoor. Vergeet niet om het ontvangstbewijs met het trackingnummer te bewaren, zodat u ons in de gaten kunt houden dat we de monsterdoos terugontvangen.  

- Bestelformulier, waarbij je aanvinkt of je de ringen in productie wilt laten nemen of niet. Er zijn ook velden voor het invullen van graveren. Graveren moet als een apart artikel worden gekocht en kost DKK 150 voor twee ringen. De levertijd op de monsterdoos is meestal een paar dagen, maar er kan een langere wachttijd zijn als de monsterset wordt uitgeleend. De afgewerkte ringen hebben een productietijd van 2-3 weken. 

Vind hier onze trouwringen. 

Veelgestelde vragen over trouwringen

Wie kiest en koopt de trouwringen?

De trouwringen worden vaak door het paar gezamenlijk gekozen. Hier ga je eventueel naar een juwelier en probeer je verschillende ringen, maten etc. Bij CHANTI kun je een stalenbox ontvangen, wat betekent dat je thuis maten bij elkaar kunt passen en vervolgens je trouwringen kunt vinden op CHANTI.nl.

Hoe ziet een trouwring eruit?

Er is geen specifiek type ring dat laat zien hoe een trouwring eruitziet. Veel mensen kiezen ervoor om een set te kopen zodat de twee ringen bij elkaar passen, maar het is ook mogelijk om twee losse ringen te kopen zodat aan beide wensen wordt voldaan. Kies je voor een set met twee soortgelijke ringen, dan kan het een optie zijn om er een te kiezen waar bijvoorbeeld wat stenen in zitten, zodat het voor de vrouw vrouwelijker wordt. Het is natuurlijk heel erg individueel hoe je wilt dat de trouwringen eruit komen te zien. Bij CHANTI hebben we een groot aanbod trouwringen in alle prijsklassen, dus voor ieder wat wils. De selectie vind je hier.

Wat is het verschil tussen verlovingsring en trouwring?

Een verlovingsring is de ring die tot nu toe is gebruikt en een trouwring is de ring die tijdens de bruiloft in de kerk wordt gegeven, als symbool dat het stel nu getrouwd is.

Waarom heb je een trouwring aan je rechterhand?

Het lijkt erop dat er verschillende redenen zijn waarom we in Denemarken onze trouwringen aan de rechterkant hebben. Dit komt mede doordat we de ring dan laten zien als we elkaar de hand schudden. Daarnaast wordt er ook wel gezegd dat de rechterhand de "dealhand" is. Het kan te maken hebben met het feit dat wanneer je gaat trouwen, het paar elkaar eeuwige liefde en trouw belooft.

Aan welke hand moet de ring zitten als je getrouwd bent?

Er is geen goede of verkeerde hand om de ring om te doen. Velen kiezen echter voor de traditionele oplossing, waarbij de verlovingsring aan de linkerkant zit en de trouwring aan de rechterkant. Niet iedereen kiest ervoor om zowel een verlovingsring als een trouwring te kopen en het is dan ook geheel aan het stel zelf om te kiezen waar ze hun ringen willen dragen. Beide handen en alle vingers kunnen als het juiste werken als dat is wat het paar wil.

 diamanten ringen bij de hand

Moet een trouwring goud of zilver zijn?

Een trouwring kan er precies zo uitzien als u dat wilt. Een klassieke trouwring is roodgoud, maar het komt steeds vaker voor dat stellen kiezen voor ringen in andere edele metalen. Bij het kiezen van je trouwringen kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een ring van echt goud of zilver. Zo krijg je een ring die een leven lang mee kan en die niet uitloopt of zijn kleur verliest.

Kunnen er diamanten in een trouwring zitten?

Een diamant kan helpen om een ring een zeer elegante en vrouwelijke uitstraling te geven. Daarom kunnen diamanten in een trouwring voor sommigen de juiste oplossing zijn. Een trouwring hoeft echter bepaalde soorten stenen niet te bevatten. Het is helemaal aan de persoon die de ring draagt, en gelukkig zijn er talloze ringen die als trouwringen kunnen worden gebruikt en er zijn er voor ieders smaak, of je nu van de eenvoudige houdt of van een flitsende ring. 

Wat symboliseert een trouwring?

Een trouwring is de ring die tijdens de bruiloft om de hand wordt gedaan en die symboliseert dat het stel inmiddels getrouwd is.

Waar moet een trouwring zitten?

Het is geheel aan het paar om te kiezen waar de trouwring moet komen. De Deense tradities zeggen dat het op de rechter ringvinger moet zitten, maar beide handen en alle tien vingers kunnen helemaal gelijk hebben.

Wat te doen met een verlovingsring?

Als u verloofd bent maar ook een trouwring wilt, dan zijn er verschillende dingen die u met uw verlovingsring kunt doen. Sommigen kiezen ervoor om de ring aan de linker ringvinger te houden en dan de trouwring aan de rechterhand. Het is ook een optie om een trouwring te vinden die gecombineerd kan worden met de verlovingsring zodat je beide aan dezelfde vinger kunt hebben. Velen kiezen er ook voor om hun verlovingsring als trouwring te gebruiken, zodat ze in totaal maar één ring hebben om beide te symboliseren.

doubledouble

Wat kost een trouwring?

Een trouwring hoeft niet duur te zijn, bij CHANTI hebben we een grote keuze aan trouwringen in verschillende prijsklassen zodat iedereen mee kan doen. Prijs en kwaliteit zijn vaak gerelateerd als het om sieraden gaat. Daarom zal de prijs van de ring hoger zijn als er bijvoorbeeld diamanten of andere edelstenen in de ring worden gewenst.

Aan welke vinger hebben mannen de ring?

De meeste mannen dragen hun trouwring om de ringvinger, om zo goed mogelijk te laten zien dat hij getrouwd is. Hoewel de ringvinger de meest typische vinger is om de trouwring te dragen, kun je gemakkelijk een andere vinger kiezen als je denkt dat deze beter past.

Waarom trouwringen gebruiken?

Veel mensen zien trouwringen als een symbool van de liefde tussen twee mensen en dat het stel inmiddels is getrouwd.

Wat moet er in een trouwring?

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om een of meer dingen in hun ringen te laten graveren. Het is geen noodzaak, maar het kan de ring persoonlijker maken. Vaak kiezen mensen ervoor om zowel hun trouwdag als de naam van de echtgenoot te laten graveren. Het is echter ook mogelijk om een lieve groet, een symbool of iets heel anders te laten graveren. Een trouwring hoeft ook niet gegraveerd te zijn.

Hoeveel moet je uitgeven aan een trouwring?

De prijzen van trouwringen zijn heel verschillend, afhankelijk van wat je wilt en waar je ze kunt kopen. Bij CHANTI hebben we een ruime keuze aan ringen in alle prijsklassen. Hier vind je alles van de zeer eenvoudige sets tot grote ringen met onder andere diamanten en andere stenen. Dus wat je ook zoekt op het gebied van trouwringen, je kunt ze hier bij CHANTI vinden.

Wie moet een trouwring dragen?

Het is heel typerend dat beide partijen in het huwelijk een trouwring krijgen tijdens de bruiloft. Een trouwring is geen noodzaak om te trouwen of te trouwen, maar het is een mooi symbool van liefde. Trouwringen worden vaker gezien bij mannen dan verlovingsringen. Dit komt omdat het meestal de mannen zijn die de vrouwen een aanzoek doen en dus zijn zij het die een ring geven en er daarom geen ontvangen.

Kan men een verlovingsring als trouwring gebruiken?

Natuurlijk. Het is volkomen normaal om zijn verlovingsring te "hergebruiken". Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een paar ervoor kiest om hun verlovingsringen opnieuw te gebruiken als trouwringen. Veel stellen kiezen ervoor om slechts één ring te kopen als hun symbool van liefde.

Check onze laatste berichten!