Alles wat je moet weten over Amethist

Alles wat je moet weten over Amethist

De steen maakt deel uit van de kwartsfamilie en krijgt zijn violette kleur van aluminium en ijzer. De naam van de amethist komt van het Griekse "Amethystos", wat soberheid betekent. Dit heeft te maken met de perceptie van de steen, omdat er wordt gezegd dat het zuiverheid en helderziendheid creëert.

Geschiedenis en mythen

In het verleden werden amethisten vooral gebruikt door soldaten en mensen in oorlog, omdat men geloofde dat de steen hen kon beschermen en onkwetsbaar kon maken. Steeds meer mensen zijn helende stenen gaan gebruiken, en hier is vooral amethist favoriet. Deze helende steen heeft een positieve en rustgevende werking op de stress en rusteloosheid die men in het lichaam kan voelen.

Plaats

Amethisten zijn in vrijwel de hele wereld te vinden. Dit geldt voor Europa, Zuid-Amerika, Australië en Afrika. De beste Amethisten voor het gebruik van sieraden vind je in Sri Lanka.

doubledouble

Waardering en prijs

Een Amethist wordt beoordeeld aan de hand van vier parameters. Kleur, schuren, zuiverheid en gewicht. Hoe intenser de kleur, hoe hoger de waarde van de steen. De grootte kan ook een grote impact hebben op de prijs, maar de steen moet schoon en zonder insluitsels zijn om de waarde hoog te laten zijn.

Amethist sieraden

Bij CHANTI vind je veel voorbeelden van sieraden met Amethist. De violette kleur geeft de sieraden een unieke uitstraling en de steen is geschikt voor gouden, vergulde gouden, witgouden en zilveren sieraden. Amethist is de geboortesteen die geschikt is voor degenen die in de maand februari zijn geboren. Hier vind je al onze Amethist sieraden.

doubledouble

Veelgestelde vragen over Amethist

Wat is een Amethist?

De edelsteen amethist is een zeer populaire en bekende steen, omdat het met zijn fijne kleur mensen aantrekt. Veel mensen kennen amethist waarschijnlijk ook vanwege zijn symbolen en betekenis. De paarse kleur ontstaat tijdens de vorming, waarbij hoeveelheden aluminium en ijzer van kleur veranderen. Amethist maakt, samen met een aantal andere stenen, deel uit van de Quartz-familie.

Is Amethist een edelsteen?

Een Amethist maakt deel uit van de lijst met edelstenen. Het is erg populair voor sieraden, maar de meeste mensen gebruiken de steen zelf vanwege het spirituele effect.

Waar helpt een Amethist bij?

Amethist heeft een zeer kalmerende en beschermende energie die spirituele vermogens creëert en stimuleert. De steen zorgt voor balans doordat het je helderheid versterkt en helpt om je geest te helen.

Waar is Amethist goed voor?

Een Amethist is goed voor u die meer balans in uw leven wilt. De steen helpt je helderheid te geven en je spirituele vermogens te versterken zodat je meer rust ervaart.

Check onze laatste berichten!