Black Friday

Black Friday

Wat is Black Friday? 

Black Friday is de term voor de vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten, wat de laatste vrijdag in november betekent. De dag wordt vaak gezien als het begin van kerstinkopen. In de afgelopen jaren hebben vooral veel Amerikaanse winkels hun deuren heel vroeg geopend om kerstinkopen te starten. Black Friday is noch een feestdag, noch een algemene vrije dag, maar in een aantal staten in de Verenigde Staten is de dag een vrije dag. Sinds 2005 is Black Friday de drukste winkeldag in de Verenigde Staten, met vele miljarden dollars. 

 diamanten ring

Waar komt de naam Black Friday vandaan? 

De naam van de dag is afkomstig uit Philadelphia, waar het werd gebruikt om het ongebreidelde verkeer van auto's en voetgangers te beschrijven dat de dag na Thanksgiving plaatsvond. Black Friday begon voor het eerst te worden gebruikt rond 1960 in Philadelphia, en kreeg later tractie buiten Philadelphia in ongeveer 1975.  

Wanneer kwam Black Friday til Denmark? 

Black Friday kwam in 2013 voor het eerst naar Denemarken, waar de winkeldag al snel populair werd. Sinds 2014 worden er bijna elk jaar records gebroken als je kijkt naar het aantal Dankort-transacties. De laatste vrijdag van november is de grootste handelsdag van Denemarken geworden.  

Er is veel geld te besparen, dus kijk rond CHANTI.dk en profiteer van geweldige deals voor exclusieve sieraden tegen geweldige prijzen. Het is tenslotte maar één keer per jaar Black Friday! 

 doubledouble

Black Friday op webshops 

Oorspronkelijk werd Black Friday gestapeld in de fysieke winkels, waar ze hun verkopen en aanbiedingen adverteerden in hun etalages of folders. Sinds het begin van het concept is er echter veel gebeurd met online handelen op websites en webshops. Daarom zijn er tegenwoordig vaak op het web, waar velen ervoor kiezen om Black Friday te winkelen.  

Hoewel velen inmiddels gewend zijn aan online winkelen, zijn er misschien nog steeds mensen die er hun twijfels over hebben  . Gelukkig zijn we hier om u te verzekeren dat er tal van voordelen zijn aan online winkelen. Allereerst kunt u comfortabel in uw eigen huis zitten tijdens het winkelen, en u hoeft dus niet af te dwalen in drukte en lange wachtrijen.  

Bovendien is het snel en gemakkelijk om iets te vinden dat u wilt, en het is niet ver van gedachte tot hand. Bij CHANTI heb je je pakket binnen enkele dagen in huis, en kun je dus ruim van tevoren je kerstcadeaus kopen. 

Als u nu uw kerstcadeaus bij ons koopt, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het recht op retour, want u kunt uw kerstcadeaus tot 10 januari 2022 ruilen.  

 vergulde sieraden

Black Friday bij CHANTI 

Vrijdag 26 november is het weer Black Friday en bij die gelegenheid hebben we tal van geweldige deals en kortingen waar je naar uit kunt kijken. Black Friday is een voor de hand liggende dag om het perfecte kerstcadeau, kalendercadeau of adventscadeau te vinden voor iemand om wie je geeft. Shop sieraden van merken zoals Julie Sandlau, Izabel Camille, BNH, Joanli Nor voor jezelf of degenen om wie je geeft. Door een sieraad te kopen, geef je ook een cadeau dat gegarandeerd enkele jaren meegaat in de toekomst. Hij of zij voor wie je sieraden koopt, krijgt dus een cadeau dat nog vele jaren aan jou zal herinneren.  

We hopen op Black Friday een pakket te verzenden met jouw naam erop!  

Check onze laatste berichten!