Doe met ons mee in de mode – sieradentrends in 2022

Doe met ons mee in de mode – sieradentrends in 2022

Een belangrijk element van de outfit

Sieraden zijn een hoofdelement geworden en een belangrijk onderdeel van een volleerde outfit. Het kan elke outfit interessanter en expressiever maken. Zo kunnen de juiste sieraden bijdragen aan een stijlvollere outfit. In dit artikel delen we enkele van de sieradentrends die prominent zijn geweest in 2022.

vergulde armband

Belangrijkste modetrends in sieraden in 2022

In de jaren 1920 zag je mensen veel lange parelkettingen dragen, in de jaren 80 waren de grote kleurrijke plastic sieraden prominent aanwezig, en natuurlijk kennen we de jaren 90 en 00 met hoepels en chokers. In 2022 zullen verschillende van deze trends gemengd zijn, maar er zullen ook andere dingen in het spel komen. Nieuwe metalen, edelstenen en stijlen raken in de mode. In 2022 draait het vooral om volume. Verschillende kettingen, massa's ringen en oorbellen zijn het nieuwe zwart. Maar er is nog meer.

hart hanger

Goud

Goud wordt gezien als een van de meest edelmetalen en is de laatste jaren prominent aanwezig in veel sieradencollecties. Gouden sieraden hebben een vrouwelijke uitstraling, maar verschillende ontwerpen kunnen de sieraden zowel een elegante, rauwe of exclusieve uitstraling geven. Gouden sieraden kunnen dus heel expressief zijn. Deze expressie kan ook worden gecreëerd met vergulde sieraden, die een verguld oppervlak hebben. 

parel oorbellen

Perler

Parels zijn een klassieker in sieraden. De trends van die tijd in pareljuwelen zijn echter een beetje anders dan het klassieke duo: parels en een zwarte jurk. Dit seizoen kun je veilig spelen met de grootte en vorm van de sieraden. Met name asymmetrische perle oorbellen zijn populair geworden. Anders dan vroeger zijn pareloorbellen niet langer alleen voorbehouden aan de rijpe vrouw. Tegenwoordig worden pareloorbellen ook steeds vaker gezien bij jongere vrouwen. Overal zie je parelarmbanden, kettingen, oorbellen en haarclips.

diamanten ring

Grote edelstenen

Grote mooie stenen. Edelstenen zijn vorig jaar in de mode geraakt, maar dit seizoen heeft die trend echt voet aan de grond gekregen. Dit is een trend die gemakkelijk te omarmen is, omdat dit type sieraden in alle categorieën voorkomt. Zo vind je er hangers met grote mooie edelstenen die zowel alledaags als feest passen. Vind hier onze sieraden met edelstenen.

doubledouble

Gepantserde kettingen

Een van de grootste sieradenproducten van 2022 zijn de beroemde gepantserde kettingen, die nu een must-have zijn in de sieradencollectie. Dit geldt voor kettingen, ringen en anklets. Ze zijn eenvoudig, stijlvol en kunnen overal naartoe. Hier bij CHANTI hebben we een grote selectie van verschillende soorten panzer sieraden. Het kenmerk van panzer sieraden is de fijne, maar nog steeds rauwe ketting, die zowel volledig dun, maar ook in een meer rustieke look met een dikke ketting wordt gevonden.

vergulde ringen

Mix-jezelf

De klassieke "regel" om niet meerdere ringen tegelijk te dragen is in 2022  aangevochten  . Dit geldt voor beide als je gouden of zilveren sieraden draagt. Hoewel je in het verleden vasthield aan één metal tegelijk, is het nu moderner geworden om te mixen zoals je wilt. Als het gaat om de ringen zijn vooral grote en asymmetrische ringen enorm trendy geworden.

 

We hopen dat je hebt genoten van het lezen van deze gids voor enkele van de grootste sieradentrends van 2022 en de juiste trendy sieraden hebt gevonden die bij jouw stijl passen.

Check onze laatste berichten!