Gekleurde diamanten sieraden

Gekleurde diamanten sieraden

Gekleurde diamanten sieraden

Diamanten zijn prachtige en adembenemende edelstenen. Klassieke en stijlvolle witte diamanten passen overal goed bij, maar diamanten zijn er ook in allerlei andere kleuren. Gekleurde diamanten zijn in beeld en breken records bij veilinghuizen. Hier bij CHANTI hebben we een uitgebreide selectie kleurrijke diamanten, zodat u de juiste voor u kunt vinden.

Kleurgradatie

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de kleurschakeringen van de internationale kleurenschaal, die van volledig kleurloos naar een enigszins gelige kleur gaat, en wat "Fancy Colored Diamonds" wordt genoemd, diamanten in alle kleuren van de regenboog. Het internationale kleurengamma van de GIA categoriseert de subtiele kleurverschillen die onzichtbaar kunnen zijn voor het ongetrainde oog. De schaal gaat van D-Z en elke letter heeft een duidelijk gedefinieerd kleurbereik. Diamanten worden gekleurd door ze te vergelijken met stenen van bekende kleuren, onder gecontroleerde verlichting en nauwkeurige visuele omstandigheden. Hoewel veel van deze kleurverschillen zo subtiel zijn, maken ze een zeer groot verschil in diamantkwaliteit en prijs. De kleurloze witte diamanten zijn het zeldzaamst en dus ook het meest waardevol.

gouden ringen

Voordat de GIA het D-Z kleurengamma ontwikkelde, werden een aantal andere systemen gebruikt. Deze omvatten letters van het alfabet, Arabische en Romeinse cijfers en beschrijvingen zoals "parelblauw of "blauw wit". Het resultaat van al deze classificatiesystemen was inconsistentie en onnauwkeurigheid. Omdat de makers van de GIA-kleurenschaal opnieuw wilden beginnen zonder enige associatie met eerdere systemen, kozen ze ervoor om te beginnen met de letter D - een letterteken dat normaal niet wordt geassocieerd met topkwaliteit.

"Fancy Colored Diamonds" zijn veel zeldzamer dan die op de D-Z schaal, en zijn daarom ook veel duurder. De kleur is afkomstig van sporenelementen, zoals stikstof, en boor in de koolstofstructuur. Elke kleur is dus een gevolg van het betreffende sporenmineraal element. De GIA publiceerde zijn eerste origin-of-color rapporten voor gekleurde diamanten in 1956. Gesteund door tientallen jaren van onderzoek en studie van duizenden gekleurde diamanten, is het 'GIA Colored Diamond Grading System' de standaard geworden voor het evalueren van deze uiterst zeldzame stenen. Huidige GIA Colored Diamond Grading-rapporten beschrijven kleurkarakters met behulp van deze termen: Faint, Very Light, Light, Fancy Light, Fancy, Fancy Dark, Fancy Intense, Fancy Deep en Fancy Vivid. Bijna alle gekleurde diamanten die bij grote veilinghuizen worden verkocht, zijn geclassificeerd door de GIA.

Blauwe Diamanten

Natuurlijke blauwe diamanten hebben vaak hun kleur door de aanwezigheid van boor. Hoe meer boor er in de koolstofstructuur zit, hoe dieper het blauw de diamant. Hun kleur kan ook worden veroorzaakt door blootstelling aan straling. India is historisch gezien de bron van blauwe diamanten, maar in de afgelopen jaren zijn opmerkelijke blauwe diamanten gevonden in de Cullinan-mijn in Zuid-Afrika. Een van de beroemdste edelstenen ter wereld, The Hope Diamond, is een 45,52 karaat Fancy diepgrijsblauwe diamant. GIA-onderzoekers onderzochten het in 1988.

doubledouble

Roze diamanten

GIA-onderzoekers theoretiseren dat de kleur in veel roze diamanten te wijten is aan kleurcentra die selectief licht kunnen absorberen in het zichtbare gebied van het spectrum. Kleurcentra zijn het resultaat van roosterdefecten of onvolkomenheden in de organisatie van atomen in een kristal. Een diamant van 15,81 karaat, genaamd "Sakura", haalde $ 29,3 miljoen op in Hong Kong en werd de duurste roze diamant die ooit in de verkoop is verkocht.

Groene diamanten

Groene diamanten krijgen hun kleur wanneer straling koolstofatomen verdringt van hun normale posities in de kristalstructuur. Dit kan van nature gebeuren wanneer diamantafzettingen in de buurt van radioactieve gesteenten liggen, of kunstmatig zijn als gevolg van behandeling door bestraling. Natuurlijke groene diamanten zijn uiterst zeldzaam. Gezien hoe zeldzaam ze zijn en hoe gemakkelijk ze kunstmatig kunnen worden gemaakt, worden groene diamanten altijd met argwaan bekeken en daarom meestal zorgvuldig onderzocht in gemmologische laboratoria. Toch kunnen geavanceerde gemmologische tests niet altijd de kleuroorsprong in groene diamanten bepalen. Onderzocht door GIA-onderzoekers in 1988, is de 41 karaats 'Dresden Green diamond' de grootste en misschien wel mooiste groene diamant waarvan bekend is dat hij echt issmaragd oorbellen

Gele diamanten

De aanwezigheid van stikstof zorgt ervoor dat een diamant er geel uitziet. De intensiteit van de gele kleur hangt af van verschillende hoeveelheden stikstof. Gele diamanten worden geclassificeerd als "Fancy" en vallen buiten de D-Z schaal.

Bruine diamanten

De kleur in natuurlijke, bruine diamanten wordt veroorzaakt door interne, parallelle en bruine korrellijnen als gevolg van vervorming van het kristalrooster. Bruine diamanten zijn over het algemeen betaalbaarder in vergelijking met andere diamantkleuren.

Zwarte diamanten

De meeste natuurlijk gekleurde zwarte diamanten krijgen hun kleur van wolken met kleine minerale insluitsels, zoals grafiet, pyriet of hematiet, die zich door de hele steen uitstrekken. Deze diamanten kunnen ook veel kloven of breuken hebben die zwart gekleurd zijn of zwart zijn geworden door grafitisatie. De concentraties van deze interne functies zijn verantwoordelijk voor de kleuring. De werkelijke kleur van een natuurlijke zwarte diamant kan echter variëren van bijna kleurloos tot bruin of olijfgroen.

saffier ring

Prijs van gekleurde diamanten

Een combinatie van zeldzaamheid, schoonheid en intense interesse van kopers drijft de prijzen van gekleurde diamanten. De zeldzaamste, gekleurde diamanten worden vaak verkocht voor miljoenen dollars per karaat. Ze worden verkocht voor een grotere waarde dan veel andere materialen, rekening houdend met hun grootte. Er zijn echter ook gekleurde diamanten die het wit niet uit de ogen kosten. De meest betaalbare gekleurde diamanten hebben een bruine, grijze of zwarte kleur en ze behoren tot de minst zeldzame van de gekleurde diamanths. Aantrekkelijke diamanten in deze kleuren worden vaak verkocht voor een paar duizend dollar per karaat. Ze verkopen soms tegen lagere prijzen dan diamanten op de D-Z kleurenschaal, die van dezelfde grootte, slijpvorm en helderheid zijn.

Gele diamanten zijn zeldzamer dan brune, grijze en zwarte diamanten. Veel mensen beschouwen gele diamanten als de mooiste, gele parel vanwege hun helderheid en uitzonderlijke schittering. Mooie diamanten met een mooie gele kleur kunnen vaak worden gekocht voor 5-10.000 dollar per karaat in maten zo laag als minder dan twee karaat.

Blauwe, groene en roze diamanten zijn veel zeldzamer dan gele diamanten. Daarna volgen de kleuren oranje, violet en rood. Deze kleuren worden vaak verkocht voor meer dan $ 100.000 per karaat, en die met de beste kleur en kwaliteit worden verkocht voor meer dan $ 1.000.000 per karaat.

De prijs van een gekleurde diamant hangt af van meer dan zijn schaduw. Kleurverzadiging en uniformiteit van kleur over de diamant is ook belangrijk. Degenen met een schone schaduw zijn over het algemeen meer gewild dan degenen met veranderde worpen.

gouden ringen

Gekleurde diamanten juwelen bij CHANTI

Bij CHANTI vind je zowel oorbellen als hangers met gekleurde diamanten tegen een betaalbare prijs. De meest populaire zijn onze solitaire hangers en studs in 14 karaat goud met natuurlijke blauwe diamanten. Ze zijn ook verkrijgbaar in geel, groen en bruin. Vind hier onze gekleurde diamanten oorbellen en hangers.

Als u een moderne en verfijnde diamanten sieraden wilt, zijn onze zwarte diamanten sieraden de perfecte keuze. Of het nu gaat om ringen, oorbellen, hangers, kettingen, trouw- of verlovingsringen met prachtige zwarte diamanten, je vindt ze hier bij CHANTI. De zwarte diamanten sieraden zijn er in zowel goud als witgoud van verschillende karaat en met verschillende vormen. Vind hier onze zwarte diamanten sieraden.

Check onze laatste berichten!