Granaat

Granaat

De steen Granaat is een edelsteen die in veel verschillende kleuren en tinten voorkomt. De kleur varieert en is te vinden in de roze tinten, tot de roodachtige en volledig bloedrode tinten. Daarnaast kunnen het ook verschillende tinten bruin, grijs en groen zijn.

Geschiedenis en mythen

De steen zou naar de granaatappel zijn genoemd, omdat hij er vaak uit kan zien als een granaatappelpit.

Deze edelsteen is al vele duizenden jaren bekend en er wordt gezegd dat het de steen was die de ark van Noach door de vloed leidde. De betekenis van de granaat is ook duizenden jaren oud - hij kan beschermen tegen het gevaarlijke, zoals een talisman.

Plaats

Granaatstenen zijn op verschillende plaatsen in de wereld te vinden. De geheel groene granaten zijn gevonden in Tsavo, Kenia. Daarnaast vind je granaten ook onder andere in Sri Lanka en Madagaskar.

Waardering en prijs

Een granaat wordt beoordeeld aan de hand van vier parameters. Gewicht, maling, kleur en zuiverheid. Hoe dieper en intenser de kleur, hoe hoger de waarde van de steen. Minder en kleinere insluitsels in de steen zorgen ook voor een hogere waarde omdat de zuiverheid van de steen hoog in het vaandel staat.

doubledouble

Granaat Sieraden

Bij CHANTI hebben we een grote selectie sieraden met Granaten in veel verschillende tinten. Granaatstenen kleden zowel gouden als zilveren sieraden, en ze kunnen worden gebruikt voor zowel armbanden, ringen, kettingen, enz. aangezien de steen een hardheid van 7,5 heeft. Hier vind je alle Granaat Sieraden.

Veelgestelde vragen over Granaat

Wat is een granaatsteen?   

Granaat is een term voor een groep edelstenen, die allemaal chemisch nauw verwant zijn. Pyropes zijn bloedrode stenen en Almadines hebben een iets meer roodbruine kleur. Spessartin is een mengsel van oranje, bruin en soms rood. Grossules zijn lichtbruin en groen, Andradit kan afwisselen tussen groen en zwart. Uravoriet zijn volledig groene stenen en de volledig zwarte granaten worden Melanite genoemd.

Is granaat een edelsteen?

Alle vormen van granaat zijn een edelsteen omdat ze door een natuurlijk proces worden gevormd, relatief zeldzaam zijn en een uiterlijk hebben dat aan een bepaalde norm voldoet.

Wat symboliseert een granaat?

De stenen Granaat kan worden beschouwd als een schild tegen het kwaad. Vroeger werd het gebruikt om leverziekten te genezen en nare dromen te bestrijden. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een symbool van succes en vriendschap.

Check onze laatste berichten!