Kennis van smaragden

Kennis van smaragden

Smaragd

De smaragd staat bekend om zijn prachtige groene kleur en is een adembenemend mooie edelsteen. Net als de aquamarijn maakt de smaragd deel uit van de beryl-familie en wordt hij beschouwd als een van de vier belangrijkste edelstenen, samen met diamanten, robijnen en saffieren.

hart hanger

Geschiedenis en mythen

In de oudheid werd de smaragd beschouwd als een symbool van vruchtbaarheid en onsterfelijkheid, en wordt geassocieerd met de Griekse godin van de liefde, Aphrodite. De smaragd wordt ook wel de edelsteen van koningen genoemd en wordt al lang als een kostbare edelsteen beschouwd. De lijst van bekende royals die de groene edelsteen opvallend droegen, omvat niemand minder dan Cleopatra. Naar verluidt versierde ze zichzelf en haar paleis met smaragden en gaf ze als geschenk aan buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, om haar welvaart en macht te tonen. Een mythe vertelt dat je in de toekomst kon kijken als je een smaragd onder de tong stopte - we dragen ze nu liever als sieraad!

 

doubledouble

Smaragd mijnen

De oudste smaragdmijnen bevinden zich in de buurt van de Rode Zee in Egypte, en deze staan bekend als de mijnen van Cleopatra, die voor het eerst in gebruik werden genomen door Egyptische farao's in 3000 voor Christus. Tegenwoordig bevinden de grootste smaragdmijnen zich in Brazilië, Colombia, Zambia, Rusland en de Verenigde Staten. Maar ook hier in Scandinavië, in mijnen in Noorwegen en Zweden, zijn zeer kleine hoeveelheden smaragden gevonden.

smaragd ring

Waardering en prijs

De kleur van de smaragd is van groot belang voor de prijs, en de meest begeerde kleur is een licht blauwachtig groen in een medium donkere toon met een sterke kleurverzadiging. De helderheid van de edelsteen is ook belangrijk, maar men tolereert meer insluitsels in smaragden dan sommige andere edelstenen. Sommige chroomkleurige stenen met een lichtgroene kleur worden soms verkocht als smaragden, hoewel ze kunnen worden geclassificeerd als groene beryls . Smaragden moeten een medium tot donkergroene tint hebben. De kleur van smaragden kan iets te maken hebben met waar ze vandaan komen, maar het kan een getraind oog vereisen om onderscheid te maken tussen de kleurtinten.

De smaragd is een zeer dure edelsteen en die van hoge kwaliteit worden zelden groter dan 1 karaat gevonden. Ze zijn erg duur vanwege hun zeldzaamheid. Met 1 st. Van de smaragden uit een goede smaragdmijn worden sieraden gebruikt, dus ze zijn op zich al uniek. De grote smaragden worden vaak vermalen tot de zogenaamde smaragdvorm, omdat precies die vorm het beste in de edelsteen naar boven haalt. Smaragden kunnen ook voor andere vormen worden geschuurd, net zoals andere edelstenen ook voor de smaragdvorm kunnen worden geschuurd, maar dit is meestal degene die u voor de grote smaragden wilt gebruiken.

 

doubledouble

Smaragd sieraden

Smaragden zijn heel gebruikelijk in de sieradenindustrie, omdat het helpt om verbluffend mooie en exclusieve sieraden te leveren. Tegelijkertijd zijn smaragden enkele van de enige stenen die een groene kleur kunnen bijdragen. Dat gegeven alleen al maakt ze extra interessant voor de producenten. Groene smaragdgroene sieraden passen bij de meeste mensen en worden vooral gebruikt voor hangers, oorbellen en ringen. Dit doen ze in combinatie met materialen als zilver, goud en witgoud. De smaragd is ook de geboortesteen voor de maand mei, dus als je in mei jarig bent, is de smaragd de voor de hand liggende edelsteen voor jou. CHANTI heeft een ruime keuze aan prachtige smaragdgroene sieraden met verschillende prijsklassen, zodat je zowel iets voor een betaalbare prijs kunt vinden als de duurdere smaragdgroene sieraden met prachtige diamanten erop kunt kiezen. In ons assortiment vind je heel veel mooie oorbellen, ringen en hangers met smaragden. Onze smaragdgroene sieraden zijn verkrijgbaar in zilver, verguld zilver, goud en witgoud, dus er is voor elk wat wils! Hier vind je al onze fijne smaragdgroene sieraden.

We hopen dat je dit bericht over smaragden leuk vond om te lezen en wat wijzer geworden bent over de edelsteen, zodat je een aantal prachtige smaragdgroene sieraden kunt vinden.

Veelgestelde vragen over Smaragd

Wat is een smaragd?

Een smaragd is een edelsteen die met zijn groene kleur elk sieraad kan optillen. De smaragd was in de 16e eeuw extreem begeerd, zelfs zo begeerd dat de mijnen werden geleegd en er alleen de inferieure kwaliteit over was. Daarom raakte de smaragd een beetje verouderd - maar gelukkig duurde het niet lang. De smaragd is een groen mineraal dat deel uitmaakt van de berylfamilie en krijgt zijn groene kleur van het mineraal chroom.

Is smaragd een edelsteen?

Een smaragd behoort tot de edelstenen met zijn mooie groene kleur, zijn zeldzaamheid en zijn hoge kwaliteit. De kleur kan wat variëren, en de steen kan zowel helemaal groen zijn, maar ook een ondertoon van geel of blauw hebben.

Zijn smaragden duur?

Smaragden van goede kwaliteit hebben een zeer hoge waarde. Dit komt omdat smaragden groter dan 1 karaat die een volledig groene kleur hebben en geen insluitsels hebben, uiterst zeldzaam zijn. Het is moeilijk om insluitsels in de kleine smaragden te zien, en daarom zal de prijs ervan meestal betaalbaar zijn. De prijs van de smaragden stijgt echter enorm wanneer de steen groter wordt dan 1 karaat, omdat ze daar voor meer dan 250.000 per stuk kunnen worden verkocht. karaat als de kleur de juiste is.

Wat symboliseert een smaragd?

De steen smaragd helpt bij het vinden van balans in het leven. Het helpt bij zelfbewustzijn en kalmte, en kan helpen om vredige dromen te creëren.

Check onze laatste berichten!