Sieraden met emaille

Sieraden met emaille

Emaille is een coating die op sieraden kan worden aangebracht om ze in allerlei kleuren te kleuren. Sieraden met emaille zijn er in allerlei verschillende vormen en kleuren. Bij CHANTI hebben we een grote selectie sieraden met emaille, die zowel door kinderen als volwassenen kunnen worden gebruikt.

De overgrote meerderheid kent de madeliefjessieraden als zeer iconisch, de sieraden zijn gecoat met email en bij CHANTI hebben we een grote selectie in veel verschillende kleuren. De madeliefjessieraden vind je hier.

Emaille is verwarmd glaspoeder dat vloeibaar wordt en op de sieraden wordt aangebracht. Emaille is verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor de sieraden heel verschillende uitingen kunnen hebben.

Kerstboom hanger

Sieraden met emaille

Alle mensen zullen een sieraad met email kunnen dragen. Emaille sieraden zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren, dus voor elke leeftijd en smaak is er wel iets te vinden. Emaille is gemaakt van glaspoeder, dus het is belangrijk dat je je emaille sieraden goed verzorgt, om de duurzaamheid te verlengen en krassen te voorkomen.

Email wordt ook vaak toegepast op met name kindersieraden, omdat het dan mogelijk is om verschillende vormen te maken. Emaille wordt echter ook voor veel andere soorten sieraden gebruikt, onder andere de bekende margriet sieraden worden gecoat met emaille.

Sieraden met email vind je hier.

doubledouble

Veelgestelde vragen over glazuur

Wat is een email op sieraden?

Het email dat voor sieraden wordt gebruikt, is verwarmd glaspoeder dat stevig op de sieraden wordt gesmolten. Het glaspoeder is te vinden in allerlei kleuren. Sommigen zullen email ook kennen als een coating. Beide dingen betekenen hetzelfde, namelijk een oppervlaktebehandeling die kleur toevoegt aan de sieraden.

Waar is email van gemaakt?

Emaille is een dun laagje glas dat onder andere wordt gebruikt om sieraden op te leggen. Emaille kan in alle kleuren van de regenboog gemaakt worden en wordt dan ook veel gebruikt in de sieradenindustrie. Sommigen kennen het woord ook wel in verband met tanden, maar de twee verschillende dingen hebben niets met elkaar te maken.

Check onze laatste berichten!