Vind het perfecte ochtendcadeau

Vind het perfecte ochtendcadeau

Ochtendcadeau 

Een ochtendcadeau is een eeuwenoude traditie. Volgens de overlevering ging het zo dat de bruidegom zijn bruid de ochtend na de bruiloft een waardevol geschenk moest geven. Vroeger gaf de bruidegom zijn bruid vaak een grotere som geld, waarbij het ochtendcadeau als een maatregel werd gezien, voor het geval er iets met de nieuwe echtgenoot van de bruid zou gebeuren en ze daarom zonder steun zou worden achtergelaten.  

De laatste tijd is het echter een veel romantischere traditie en gebaar dat de liefde tussen het nieuwe echtpaar uitdrukt. Het komt het meest voor dat het de bruidegom is die het ochtendcadeau aan de bruid geeft, maar veel vrouwen kiezen er ook voor om hun nieuwe man een geschenk te geven. Dit is echter volledig individueel en het is aan elk individueel paar om te beslissen wat het verkiest.  

Smaragden ring

Traditioneel geef je het ochtendcadeau de dag na de bruiloft, maar nogmaals, het is volledig individueel wanneer je ervoor kiest om geschenken te geven - er zijn geen vaste regels.  
Sommigen kiezen ervoor om het cadeau de ochtend na de bruiloft te geven. Anderen kiezen ervoor om het geschenk op de trouwdag te geven, terwijl anderen, als derde optie, ervoor kiezen om het ochtendcadeau 1 jaar na de bruiloft te geven. Dit kan zijn om het eerste jaar te vieren dat men samen als man en vrouw in een rustigere omgeving heeft doorgebracht of na een jaar is er meer lucht in de economie dan alleen na het grote dure feest.  

Het perfecte ochtendcadeau is moeilijk te definiëren en is een zeer persoonlijke zaak. Sommigen vinden het leuk om ervaringen op te doen, terwijl anderen graag meer hands-on dingen krijgen. Hier is het een voor de hand liggend idee om sieraden aan zijn bruid of bruidegom te geven.  harten naam sieraden

Ochtendcadeau voor de bruid 

De reden waarom het ochtendcadeau voor de bruid vaak uit een sieraad bestaat, is omdat het een liefdesverklaring is waar je elke keer aan wordt herinnerd als je naar de sieraden van je partner kijkt. De sieraden zijn een klein stukje luxe dat een leven lang meegaat, net als de liefde. De sieraden voor zijn partner hoeven zeker niet duur te zijn, maar zolang het een persoonlijk cadeau is, is het het enige dat telt. Bij CHANTI hebben we een grote selectie sieraden die perfect zijn als ochtendcadeau – en in alle prijsklassen. Al onze sieraden zijn van hoge kwaliteit, maar ondanks dat kunt u meestal tussen de 25 - 70% besparen, vergeleken met winkelprijzen.  

doubledouble

Goede ideeën voor ochtendcadeaus kunnen een paar oorbellen in guld of zilver zijn, waarvan we een grote selectie hebben, zowel in vormen, kleuren als ontwerp. Andere opties kunnen een armband of een ketting zijn, die op CHANTI ook sterk in prijs varieert. Je kunt deze cadeaus persoonlijker en specialer maken door bijvoorbeeld de sieraden te kopen in vormen als rozen, engelen of hartjes. Deze voorbeelden van ochtendcadeaus zijn tijdloos, omdat het nooit uit de mode zal raken om haar geliefde een sieraad te geven dat ze de rest van haar leven kan gebruiken.   

Ochtendcadeau voor de bruidegom 

Zoals gezegd is het niet altijd alleen de bruid die een ochtendcadeau krijgt. Veel vrouwen kopen hun nieuwe man ook een geschenk dat de liefde voor het nieuwe huwelijk uitdrukt. Hier zijn sieraden ook een voor de hand liggend idee, omdat veel moderne mannen een sieraad waarderen dat hun persoonlijkheid weerspiegelt. Concreet zijn er onder andere manchetknopen, dasspelden of heren ings, die kunnen helpen om een volledig persoonlijke en stoere uitstraling te geven. Alle drie zijn ook iets waar we bij CHANTI een grote keuze uit hebben in alle prijsklassen. Om bijvoorbeeld de manchetknopen te personaliseren, kunt u een paar kiezen met de initialen of initialen van uw gekozen persoon, of een sport graveren waar uw geliefde dol op is. Dasspelden zijn een voor de hand liggend en klassiek geschenk dat veel mannen in hun dagelijks leven kunnen gebruiken en dus elke keer dat ze het gebruiken aan hun partner denken.  

double double
Een sieraad dat zowel de bruidegom als de bruid ook aan elkaar kunnen geven, zijn naamkettingen, waarin de namen of initialen van het paar zijn gegraveerd. Deze kettingen zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen, zoals in hartjes of oneindigheidstekens. Dit is een klein – en niet per se duur – cadeautje dat van groot belang is voor de ontvanger. 

Het perfecte ochtendcadeau 

Een ochtendcadeau is een geschenk van liefde en we weten allemaal dat liefde niet in geld kan worden verzonnen. Liefde komt uit het hart en het ochtendcadeau moet daarom een geschenk zijn dat je gevoelens en levenslange zorg voor je geliefde weerspiegelt. Liefde verschilt van persoon tot persoon. Sommigen hebben de grootste liefde voor dure, mooie merk- of edelmetalen, terwijl anderen liever een ervaring hebben met hun nieuwe echtgenoot. Anderen geven er misschien de voorkeur aan om na de bruiloft volledig vrij te zijn van ochtendcadeaus. Het is ook heel verschillend van persoon tot persoon hoe extravagant, overweldigend en duur je het wilt doen - en je kunt veroorloven. Omdat je net zoveel cadeaus hebt ontvangen op de trouwdag, gaat het echt om het vinden van een cadeau dat je liefde weerspiegelt.  

Het perfecte ochtendcadeau is een ongelooflijk persoonlijk iets voor elk paar om te overwegen. In werkelijkheid gaat het erom waar je nieuwe partner blij mee zal zijn, en niet veel anders.  

We hopen dat je hebt genoten van het lezen van deze gids voor ochtendcadeaus, zodat je zelf het perfecte ochtendcadeau kunt geven, ongeacht wat je traditie is.  

Check onze laatste berichten!